Seed ve 5 şehit sivil için Qamişlo’da kitlesel tören

Türk devletinin Serêkaniyê’deki bombardımanında şehit düşen ANHA muhabiri Seed Ehmed ve 5 sivil, Hesekê’ye bağlı Til Temir Şehitliği’nde gerçekleştirilen kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Türk devletinin Serêkaniyê’deki saldırıları sonucu şehit düşen ANHA muhabiri Seed Ehmed ve Yûsiv Ferhan (Rojdem), Mihemed Hesen (Debor Hesekê), Elî Esnan (Gelhat Hesekê), Ehmed Bedir (Demhat Hesekê) Hesekê’ye bağlı Til Temir Şehitliği’nde toprağa verildi.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Törende konuşan PYD üyesi Hesen Newaf Hac Elî, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Şehitlerin, topraklarında özgür ve onurlu yaşamak için direndiğini ifade eden Newaf, “Şehitlerimiz topraklarında özgür ve onurlu yaşamak için Erdoğan ve çeteleri karşısında direndi. Topraklarımızı ve onurumuzu faşistlerin saldırılarından koruma konusunda halen aynı kararlılıktayız” dedi.

Törende ANHA muhabiri Seed’in babası Mihemed Seîd Şêxmûs da bir konuşma yaptı.

“Ben sadece şehit Seed’in değil tüm şehitlerin babasıyım. Şehitlerimiz bizi ve topraklarımızı özgürleştirmek için kanlarını döktüler” diyen Şêxmûs, şöyle konuştu: “Hepimiz biriz, birlikte yaşıyoruz. Aramıza fitne sokmaya çalışanlara karşı dikkatli olmalıyız. İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı çeteler bölgemizin demografik yapısını değiştirmeye çalışıyor. Her şeye rağmen Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını savunmak için irademiz çok güçlü.”

Şehitlerin şehadet belgelerinin okunarak ailelerine teslim edilmesi ardından cenazeler slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.