Sêmalka’da KDP protestosu

Cizre Bölgesi halkları, KDP ihanetine karşı Rojava-Güney Kürdistan sınırından başlatılan eylemde KDP’ye seslenerek, Türk devleti ile suç ortaklığından vazgeçmeye çağırdı.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, 5 Ekim 2021 tarihinde KDP’nin pusu kurarak 5 gerillayı şehit etmesi ve cenazelerine el koymasına karşı Sêmalka Sınır Kapısı’nda çadır eylemi başlatmıştı.

Eylemin 9’uncu gününde Rojava-Güney Kürdistan sınırına akan binler, KDP’yi kınayarak bir an önce işbirlikçi tutumundan vazgeçmesini istedi.

Eylemde Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) adına konuşan Dayika Hogir, “Barzani ailesi ve Kürdistan Bölgesi hükümetinin tutumunu” kınadı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998 komplosunun yıldönümü dolayısıyla komploda yer alanları da kınayan Hogir,  “Önderliğimize ve tüm dünyaya hiçbir zaman durmayacağımızın her yerde eylem içerisinde olacağımızın sözünü veriyoruz. Önderliğimizin tırnağından kan gelirse bilin ki tüm dünyayı yakarız. Bizim gönlümüz nasıl yanıyorsa onların da gönüllerini yakarız. Önderlik sadece Kürt halkı için değil tüm dünyada iktidar güçler karşısında ezilen halklar için çıktı. Önderlik tüm dünya için özgürlüktür. Onlar irademizi kıramazlar. Önderlik irademiz ve sevdamızdır. Hepimiz öğrencileri ve militanlarıyız. Sonuna kadar da onunlayız” dedi.

Hogir, devamla şunları ifade eti: “Özellikle Barzani Ailesi olmak üzere Başûrê Kurdistan hükümeti düşman çizgisine girmiştir. Onların düşüncelerine karşı değiliz. Düşman çizgisine giren yanlış yollarına karşıyız. Düşman çizgisinden çıkın. Direniş çizgisine gelin. PKK çizgisi direniş çizgisidir. Bugün tarihin ve Kürtlerin sizi lanetlemesine neden olmayın. Her zaman ihanet çizgisindeydiniz. Başûrê Kurdistan halkımıza buradan sesleniyoruz. Size karşı değiliz, hükümetinize karşıyız.

Buradan göç edenleri Türk devleti fonlarıyla asker yapmışlar. Kürt kardeşlerinin üzerine sürüyorlar. Kardeşiz diyorsunuz kardeşliğiniz nerede? Kürdüz diyorsunuz, Kürtlüğünüz nerede? Başûrê Kurdistan halkı hükümetine karşı uyanık olmalıdır. Kardeşi kardeşe vurduruyorlar. Türk devleti ve uluslararası güçler 40 yıldır PKK’ye karşı duramıyorlar. PKK’nin iradesini kıramadılar. Çünkü irademiz direniş iradesidir. Barzani Ailesi ve Başûrê Kurdistan hükümeti ihanet çizgisindedir.”