Sêmalka eylemcileri: KDP faşizmle iş birliğinde

Sêmalka eylemcileri, KDP'nin kendi çıkarları için Türk faşizmiyle iş birliği yaptığına dikkat çekti.

Cizre Bölgesi Kongreya Star örgütü Sêmalka Sınır Kapısı’ndaki çadır eylemini ziyaret ederek, Kürt düşmanlarıyla işbirlikçilik yapıp dar parti çıkarlarını gerçekleştiren KDP’yi kınadı.
Şehit Anneleri ve Sêmalka Sınır Kapısı’ndaki eylemcilerin KDP’nin Başûrê Kurdistan’a bağlı Xelîfan’da kurduğu pusu sonucu şehit düşen gerillaların cenazelerini almak için başlattığı çadır eylemi 39’uncu gününde devam ediyor.
Kuzey ve Doğu Suriye halkları her gün Sêmalka Sınır Kapısı’ndaki şehit ve barış annelerini ziyaret ederek, direnişlerini selamlıyor. Kongreya Star üyeleri bu sabah eylemcilere destek olmak için Sêmalka Sınır Kapısı’na gitti.
Sêmalka Sınır Kapısı’ndan Pêşxabur Sınır Kapısı’na doğru giden Kongreya Star üyeleri, Xelîfan şehitleri ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yanı sıra Kongreya Star bayraklarını da kaldırarak gerilla direnişini selamlayan sloganlar attı.

KDP İHANETİNE TEPKİ

Pêşxabur Sınır Kapısı’nda yapılan saygı duruşu ardından söz alan Qamîşlo Kantonu Kongreya Star Koordinasyonu Üyesi Rîm Îsa şöyle konuştu; “Çadır eylemine katılıp şehit ailelerine destek veren herkesi selamlıyoruz. Ne yazık ki düşman Kürt halkının parçalamak ve birliğini bozmak için sınırlar çizdi.”
Eylem çadırının ikinci ayına girmesine rağmen KDP’nin sessiz olduğunu belirten Rîm Îsa, “Dört parça Kürdistan’da Kürt halkının birlik olup KDP’nin Türk faşizmiyle olan iş birliğini ortaya çıkarmalıdır” dedi.
İşgalci Türk devletinin KDP’nin Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı savaşında onun çıkarlarına göre hareket ettiğini iyi bildiğini belirten Rîm Îsa, “Bu ihanet yeni değildir. KDP 29 yıl önce Şehit Bêrîtan’ı hedef aldı. Bunun için herkes Kürdistan Özgürlük Hareketi ve gerillaya karşı KDP’nin Türkiye ile olan iş birliğini biliyor” ifadelerini kullandı.
Rîm Îsa, konuşmasının sonunda Kürdistan’ın dört parçasında yaşayan Kürt halkına TC’nin Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük işgal tehditlerine ve KDP’nin Türk faşizmiyle iş birliğine karşı birlik çağrısı yaptı.