Sêmalka eylemine katılanlar: KDP bu utançtan dönmeli

Sêmalka Sınır Kapısı’nda 38 gündür devam eden çadır eylemine katılanlar, KDP’nin Türk devleti ile işbirliğini kınayarak, “KDP neden şehit cenazelerini vermiyor?” diye sordu.

KDP pususunda şehit düşen gerillaların cenazelerinin alınması talebiyle Sêmalka Sınır Kapısı’nda başlatılan çadır eylemi 38 gündür devam ediyor.

Amûdêliler 2 gündür çadır eyleminde yer alıyor.

Eylemde konuşan Kongreya Star Amûdê Bürosu üyesi Meyada Xelîl, “Şehit cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi için onur ve direniş çadırlarında başlattığımız eylemimize devam edeceğiz. KDP faşist Türk devletinin elinde bir araç haline geldi ve 5 gerillanın şehit düşmesine neden olan bir katliam gerçekleştirdi. KDP Kürt halkına tutumunu netleştirmelidir. Neden şehit cenazelerini teslim etmiyor?” diye sordu.

PYD Amûdê İlçe Eş Başkanı Minewer Xalid ise Kuzey ve Doğu Suriye halklarını eyleme destek vermeye çağırarak, “Şehitler onurumuzdur. Şehitlerin verdiği bedeller olmasaydı Kürtler varlıklarını bütün dünyaya ispat ettikleri bu seviyeye gelemezlerdi. KDP şehit cenazelerini derhal teslim etmelidir. Başûrê Kurdistan sınırında KDP’den şehit cenazelerini istememiz KDP için utanç vericidir. KDP’nin şehit cenazelerini neden vermediğini bilmek istiyoruz” dedi.

Minewer Xalid Kuzey ve Doğu Suriye halklarını KDP’nin siyasetine karşı sessiz kalmamaya çağırdı.