'Seng’in ölümü tüm dünya için büyük bir kayıp'

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarında yaşamını yitiren Özgür Burma Devriyeleri’ne bağlı sağlık çalışanı Zau Seng’in ailesi ve arkadaşları, Zeng’in ölümünün hem Burma hem de tüm dünya için büyük bir kayıp olduğu vurgulandı.

Türk devleti ve çeteleri Til Temir’in El Raşidiye ve El Kasımiye köyleri arasında Özgür Burma Devriyeleri (Free Burma Rangers) adlı sivil toplum örgütü görevlilerinin yer aldığı bir konvoya topçu saldırısı gerçekleştirmişti. Saldırıda yaralanan Myanmar (eski Burma) vatandaşı Zau Seng (37) kaldırıldığı Til Temir hastanesinde yaşamını yitirmişti.

Aynı zamanda kameramanlık yapan Zau Seng için ailesi ve Free Burma Rangers adına açıklama yapan Dave Eubank, saldırının Türk ordusu ile çetelerince yapılan bir başka saldırıdaki yaralıları kurtarmak istedikleri bir anda gerçekleştiğini belirtti.

Saldırıda yaşamını yitiren Zau Seng’in bir kahraman olduğunun altının çizildiği açıklamada, Seng’in yaşamını yitirdiği gün olan 3 Kasım’da ülkesinde bıraktığı kızının birinci yaş gününü kutladıkları bilgisi paylaşıldı. Seng’in Hristiyan Burmalılar tarafından inanılan ‘keşfedilmemiş topraklara’ göçtüğü dile getirilen açıklamada, “Üzüntü ve kaybı yaşadığımız bu anda Burma’nın yanı sıra tüm dünya ve ailesi için ciddi bir kayıp olan Zau Seng için dua etmenizi istiyoruz” sözlerine yer verildi.