Serêkaniyê’de bir savaşçı: Onları kırdık, cephemiz sağlamdır

İşgal saldırılarına karşı Serêkaniyê savunmasında ayağından yaralanan QSD savaşçısı Tolhildan Qamişlo “ Durumumuz iyidir, moralimiz süperdir. Arkadaşlarımızın hepsi mevzilerinde, onları kırdık. Cephemiz sağlamdır.”

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını 9 Ekim günü başlattı. İşgal saldırılarının hedefi olan ilk kent ise Serêkaniyê’ydi. QSD savaşçıları ve halkın omuz omuza vererek savunduğu kentte 4’üncü gününe giren direniş, hafızalardan asla silinmeyecek kareler de bırakıyor.

Serêkaniyê’den işgal saldırılarını ve QSD savaşçılarının direnişini yerinden takip eden muhabirimiz Ersun Çaksu’nun kamerasına bu kez de ayağından yaralanan bir QSD savaşçısı yansıdı.

QSD savaşçısı Diyar Qamişlo işgal saldırılarına karşı direnişlerini şu sözlerle aktarıyor; “ Savoma tarafındaki cephede yer alıyordum. Çeteler duvarları kaldırıp içeri doğru gelmeye başladılar. Biz saldırmaya başladık. Onları geri püskürttü. Bir suikastçıları tarafından ayağımdan yararlandım. Arkadaşların hiçbiri mevzini bırakmadı. Durumumuz iyidir, moralimiz süperdir. Arkadaşlarımızın hepsi mevzilerinde, onları kırdık. 3-4 çete kaldı. 10 dakikaya kalmaz arkadaşlar onları da bitirir. Cephemiz sağlamdır.”