Siyasi partilerden katliama tepki

Kuzey Doğu Suriye’deki kurumlar işgalci Türk devletinin Kobanê’nin Helîcê köyünde gerçekleştirdiği katliama tepki gösterdi.

Reqa, Halep, Çilaxa, Til Koçer’de yapılan açıklamalarla Türk devletinin katliamına tepki gösterilirken, uluslararası kamuoyunun sessizliği de protesto edildi.

REQA

Suriye Gelecek Partisi önünde toplanan parti üyeleri yaptıkları açıklama ile Türk devletinin katliamını protesto etti. Türk devletinin bölgede suç işlemeye devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, uluslararası kamuoyunun sessiz kalarak işlenen suçlara ortak olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Türk devletinden hesap sorulması çağrısında bulunuldu.

HALEP

Halep’te bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri de konuya ilişkin açıklama yaptı. Hazırlanan açıklama Genç Kadınlar Birliği Üyesi Emîne Ebdo tarafından okundu. Saldırının Kobanê katliamının yıl dönümüne denk getirildiğine işaret eden Emîne Ebdo, “Bu bir tesadüf değildir. Bilinçli olarak bu tarihe denk getirilmiş bir saldırıydı. Şengal, Maxmur, Kandil ve Heftanîn’de yaptığı saldırıların hesabı Türk devletinden elbet sorulacaktır. Bu faşist saldırıları kınıyor ve işgalcilere karşı mücadeleyi yükselteceğimizin sözünü yineliyoruz” dedi.

TIL KOÇER

İlçedeki Kongreya Star binası önünde düzenlenen basın açıklamasının metni Kongreya Star Yöneticisi Mune El Mizel tarafından okundu. Türk devletinin kadınlara saldırmaya devam ettiğini söyleyen Mune, işgalcilerin devrimi durduramayacağını vurguladı.

Açıklamanın sonunda mücadeleyi yükseltme sözü verildi.

ÇILAXA

Çilaxa’da da açıklama yapan Kongreya Star üyeleri saldırıları kınadı. Kongreya Star üyesi Fatme Ali tarafından okunan açıklamada, saldırıların işgalin devamı olduğunu belirtildi. Kürt halkının kazanımlarının yok edilmek istendiği kaydedilen açıklamada, NATO ve uluslararası kamuoyunun işlenen suçlardan sorumlu olduğunun altını çizildi.