Sosyalist Kadınlar Birliği: Rojava, korkulu rüyaları!

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, yönetememe krizi yaşayan AKP-MHP'nin hedefinde Rojava Devrimi'nin olduğu uyarısında bulunarak, "birleşik mücadele" çağrısı yaptı.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, bugün "Direnişin iradesi kazanacak" başlıklı yazılı bir açıklama yaptı.

'SAVAŞLA KRİZDEN ÇIKMAYI HEDEFLİYOR'

Açıklamada, "İçeride yönetememe krizi ile karşı karşıya kalan ve dış politikada sıkışan AKP-MHP faşist bloku, savaş planı ile bu durumdan çıkmayı hedefliyor" vurgusu yapılarak, "Yıllardır Fırat’ın doğusuna geçme hayalleri kuruyor. Silahlarını Rojava'ya döndürerek hazır bekliyor. Emperyalistlerle 'güvenli bölge' oluşturulmaya çalıştıkları bir dönemde, 'bir gece ansızın' söylemleri ile savaş çığırtkanlığına devam ediyor. Saldırı planları yaparak içinde bulunduğu yönetememe krizinden de çıkmayı hedefliyor" denildi.

Rojava’daki hesapları tutmayan AKP-MHP'nin, belediyelere kayyum atayarak faşist barbarlığına devam ettiğine dikkat çekilerek açıklamada, halkın ise iradesine sahip çıktığı belirtildi.

'ROJAVA DEVRİMİ KORKULU RÜYASI!'

"Faşist AKP iktidarı, kayyum saldırıları ile yetinmeyip sınır ötesi operasyona hazırlık yapmaktadır" denilen açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Bu saldırı planını yaparken Rojava’da oluşan kadın devrimini boğmak istiyor. Kadın düşmanı politikaları ayyuka çıkmış bu faşist blok, ne yapacağını şaşırmış, tek çareyi saldırmakta görmektedir. Rojava’daki kadın devriminin kazanımlarının halka halka gelişmesi de aynı zamanda korkulu rüyası haline gelmiştir.

IŞİD çeteleri ile yapamadıklarını şimdi Kuzey Kürdistan’a askeri yığınaklar yaparak gelişen ve büyüyen Rojava devrimine askeri saldırılar ile yok etmek istiyor. Rojava devriminin başarılı olmasının, Kürdistan ve Türkiye’de ve Ortadoğu’da bölgesel devrimlerinin de önünü açmasından korkuyorlar.

ABD’nin icazetini almadan saldırılarını gerçekleştiremeyen faşist saray diktatörlüğü, Rusya ile yaptığı anlaşmalar ile bölgeye saldırı yapmanın da önünü açmaya çalışıyor."

'BİRLEŞİK MÜCADELEYLE SALDIRILARI ENGELLEMELİYİZ'

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği, "Avrupa hakları ve dünya halkları, yüzlerini Rojava’da gelişen devrime döndüler" diyerek, şunları da ifade etti:

"Rojava devrim inşa süreci tamamlandığında aynı zamanda bir bölge devriminin başlangıcı olacak ve aynı zamanda dünyadaki diğer uluslara da örnek olacaktır. Tam da emperyalistler ve Türkiye’deki faşist rejim bu durumdan korkuyor.

AKP- MHP faşist blokun olası bu saldırı planına karşı birleşik bir mücadele hattı örmeli ve bu saldırı planını boşa çıkarmak başta kadınlar olmak üzere yurtsever, ilerici, devrimci ve demokrat bütün halkların birinci görevi olmalıdır. Bulunduğumuz her alanda bu saldırı planına karşı durmalıyız."