Suriye Kadın Meclisi: Türk devleti çözüm önünde engel

Suriye Kadın Meclisi, Türk devletinin Suriye krizinin çözümü önünde engel teşkil ettiğini belirterek, bölgesel ve uluslararası yetkilileri Suriye halkına sahip çıkmaya çağırdı.

Suriye Kadın Meclisi, “Türkiye Suriye krizinde hala büyük bir rol oynuyor. Türkiye askeri ve siyasi alandaki müdahaleleriyle Suriye toprakları üzerindeki Osmanlı hayallerini gerçekleştireceğini açıkça beyan etti” dedi.

Türk devletinin hem Suriye halkına hem de Türkiye’deki göçmen haklarına yönelik ihlallerini kınayarak, “Türk devleti, Suriye krizinin çözümüne ve Suriye’nin demokratikleşmesine engel oluşturuyor” diye ekledi.

Kadın Meclisi, “Bölgedeki ve uluslararası alandaki bütün yetkililere, Suriye halkının geleceği konusunda sorumluluk alma ve Suriye halkına sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz. Suriye krizinin çözülmesi için bir an önce ciddi çalışmaların yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Türk tehditlerinin önüne geçilmesini isteyen Kadın Meclisi, “gözlem, araştırma ve silah satışı yasaklama mekanizmalarının oluşturulması” çağrısında bulundu.

Kadın Meclisi, “Demokratik bir sisteme doğru ilerlemek ve Suriye’de savaş tehlikesinin ortadan kalkması için siyasi bir çalışma ve uzlaşma sağlanmalıdır” dedi.