Tabqa’da iki şehit son yolculuğuna uğurlandı

QSD savaşçısı Sami Iwêcan ile İç Güvenlik Güçleri üyesi İbrahim El-Qesab Tabqa’da son yolculuğuna uğurlandı.

Yürüttükleri askeri görev esnasında şehit düşen QSD savaşçısı Sami Iwêcan (Sami) ve İç Güvenlik Güçleri üyesi İbrahim El-Qesab, yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen tören ile Tabqa’da sonsuzluğa uğurlandı. Şehit cenazelerini Tabqa Hastanesi’nden teslim alan halk, onlarca araçtan oluşan konvoyla Tabqa Şehitliğine doğru yola çıktı.

Şehitlikte gerçekleştirilen cenaze töreni, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından konuşma yapan Tabqa Savunma Konseyi Eşbaşkanı Mihemed Eli Xalid, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, şehitlerin mücadelesini sürdüreceklerini ve yollarını takip edeceklerini vurguladı.

Şehit Aileleri Kurumu Yöneticisi Emina Ebdulrezaq ise “Şehitler yolumuzu aydınlatanlardır” diyerek şehit ailelerine başsağlığı diledi. Suriye Gelecek Partisi Tabqa Bürosu Başkanı Mesena Ebdulkerim ise, “Şehitler aydınlığın meşalesidir, halkın özgürlüğü için bedenlerini kalkan yaptılar” şeklinde konuştu. Tabqa Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Hind El-Eli de QSD’nin halkı savunan ve barışı koruyan tek güç olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine verildi.

Şehitlerin cenazesi, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.