Terörü bitirme savaşı: 6 çete öldürüldü, cephane ele geçirildi

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin ikinci aşaması olan “Terörü bitirme savaşı” sürüyor. QSD Basın Merkezi, yayınladığı 24 saatlik bilançoda, 6 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü, çok sayıda cephanenin ele geçirildiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, Derazor’da DAİŞ çetelerine karşı yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşaması olan “Terörü bitirme savaşı”nda son 24 saatte 6 çetenin öldürüldüğünü duyurdu.

QSD Basın Merkezi’nin yayınladığı 24 saatlik savaş bilançosu şöyle:

Baxoz Cephesi: Savaşçılarımız teröristlerin noktalarına eylem gerçekleştirmiş ve eylem sonucunda bazı teröristler öldürülmüştür. Bölgenin ağaçlık olmasından faydalanmaya çalışan çeteler, savaşçılarımızın noktasına saldırı girişiminde bulunmuş ve saldırı savaşçılarımız tarafından püskürtülmüştür. Alanda savaşçılarımız ile çeteler arasında yaşanan çatışmalarda çeteler öldürülmüş, ancak alanın mayınlı olması ve doğa yapısı nedeniyle ölü çetelerin sayısına ilişkin net bilgi edinilememiştir.

Koalisyon uçakları teröristlerin kullandığı bir tüneli imha etmiş, ancak tüneldeki çete varlığına ilişkin bilgi edinilememiştir.

Gece saatlerinde teröristlerin El Murşide köyü çevresinde hareketliliği olmuş, Koalisyon güçleri top atışlarıyla çeteleri hedef almıştır. Savaşçılarımız, El Murşide köyünde yaptıkları arama-temizleme operasyonunda çetelere ait silah ve cephaneleri ele geçirmiştir.

Hecin Cephesi: Savaşçılarımız ile çeteler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Savaşçılarımız alanda ilerlemiş ve yaşanan çatışmalarda çeteler öldürülmüştür.

Savaş bilançosu:

-6 çete öldürülmüştür.

-Koalisyon uçakları 3’ü Haymerz füzeleri ile olmak üzere 4 defa saldırı gerçekleştirmiştir.

-Teröristlere ait bir tünel ve bir üs imha edilmiştir.

-Teröristlere ait bir miktar silah ve cephane ele geçirilmiştir.”