TEV-DEM’den ‘Kobanê Günü’ mesajı

Demokratik Toplum Hareketi'nin (TEV-DEM) 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla bir açıklamada bulundu.

TEV-DEM, yaptığı yazılı açıklamada 1 Kasım'ın Dünya Kobanê'ye Destek Günü olması için emek veren herkesi selamlayarak, “Aynı zamanda direniş şehrini, irade ve demokrasi devriminin şehrini destekleyenleri de selamlıyoruz” dedi.

TEV-DEM, “Kobanê, kahramanlık efsanelerini tarihe yazan YPJ-YPG’li kahramanların şehridir. Fedakarlıkları ve kahramanlıkları sayesinde Rojava Devrimi'nin anlamını ve değerini, kadın ve gençlerin ahlaki ve devrimci ilkesi temelindeki liderliği dünyaya tanıttılar” diye ekledi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “1 Kasım’ın tanınması/ilan edilmesi işgalci Türk devletinin desteklediği ‘Hilafet’ devletinin umutlarını ve hayallerini yok eden dünyadaki tüm demokratik güçlerin, kurumların, sivil toplum örgütlerinin ve dünyadaki tüm özgürlükçülerin demokratik halkın iradesini temsil eden Kobanê direnişiyle destek ve dayanışma günü anlamına geliyor.

Kobanê kentinin özgürleştirilmesi ile artık bu direniş, terör ve hilafet devletinin yıkılmasının başlangıcı oldu, aynı zamanda direnişe dahil olan toplum ve bileşenler arasında güven inşasının da başlangıcı olmuştur. Bunun etkisiyle DAİŞ'in elindeki ‘Hilafetin başkenti’ Reqa da dahil olmak üzere Kuzey ve Doğusu Suriye'nin birçok bölgesi özgürleştirildi ve sınır, onların ve ortaklarının teröründen temizlendi. Kobanê direnişi, anlamlı direnişlerin sembolü ve özgürlük sevdalısı halkların, insana değer verenlerin ve Kürt halkının doğuşudur, aynı zamanda halkların ortak yaşamının ve kardeşliğinin temel ilkelerinin ruhu oldu.”