TEV-DEM: Kürt halkı ve bileşenleri mücadeleyi yükseltmeli

TEV-DEM, Türk devletinin soykırımcı saldırılarına dikkat çekerek, “Kürt halkını ve tüm bileşenlerini mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi ve Şengal’e yönelik soykırımcı saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, “Faşist Türk devleti, son zamanlarda hava saldırılarını arttırdı. Afganistan’da yaşanan son olaylarla beraber bölgede suç işlemeye devam ediyor. Saldırılarıyla ABD ve Rusya ile imzalanan anlaşmaları çiğniyor. Artık bölge halkının iradesine karşı şiddetli savaş yürüten ve bölgedeki dengeleri tehlikeye atan tek taraf haline gelmiştir" denildi.

'TÜRK DEVLETİ HER YERDE SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR'

Türk devletinin, bir haftadan az bir sürede uluslararası toplumun, Hewlêr ve Bağdat hükümetlerinin sessizliğine karşı Şengal’de sivillere yönelik saldırılar gerçekleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Rojava’ya yönelik suçlarını tereddüt etmeden işledi, Zirgan ve Til Temir’ı hedef aldı. Sivil yerleşim alanı olan bölgede bir çok kişi şehit düşerken, yaralananlar da oldu. Öte yandan Şehba’da sivillerin araçları ve bölge aralıksız hedef alınıyor" diye belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

 "İşgalci Türk devleti, özgür ve onurlu bir yaşam için mücadele eden direnişçi halkın iradesini kırmak için Efrîn, Sêrekaniyê  ve Girê Spî’de suç işlemeye devam ediyor.
İşgalci Türk devletinin suçları Şili'de Pinochet, Yugoslavya'da Milosevic ve İtalya'da Mussolin’i gibi dünya savaş suçlularını geçmiş durumda. Fakat işgalci Türk devletinin saldırıları irademizi kıramaz. Çünkü irademiz kutsal değerler ve işgalcilere karşı yürütülen direnişle bu günlere geldi.

Uluslararası toplumun, uluslararası koalisyon devletlerinin ve Rusya’nın bölgedeki işlenen suçlara karşı sessiz kalışlarını şiddetle kınıyoruz.
Kürt halkını ve tüm bileşenleri, Zirgan ve Til Temir katliamlarının şehitlerine layık olmak için mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”