Til Rifat ve Minbic’de Türk devleti protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Eyn İsa’ya yönelik saldırıları Til Rifat ve Minbic’de kitlesel yürüyüşlerle protesto edildi.

Efrîn Demokratik Öğrenci Hareketi ile Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, Şehba’ya bağlı Til Rıfat ilçesinde bir yürüyüş düzenledi.

Pazar Meydanı’nda başlayan yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile “Şimdi Özgürlük Zamanı”, “Kahrolsun KDP İhaneti” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüşün ardından ilçe merkezinde düzenlenen mitingde bir bildiri okuyan Efrîn Bölgesi Demokratik Öğrenci Hareketi Üyesi Rîm Dada işgalci Türk devletinin Eyn İsa’ya yaptığı saldırıları kınadı. Dada, uluslararası toplumun saldırılara karşı seyirci kalmasına da tepki gösteirken, işgalcilerin amaçlarına ulaşamayacağını vurguladı.

Mibic’in Ebu Qebel beldesinde de Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği tarafından Eyn İsa’ya yönelik saldırılara karşı bir yürüyüş düzenlendi.  Yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Yürüyüş Ebu Qelqel Belde Meclisi binası önünde mitinge dönüşürken, burada Genç Kadın Birliği adına basın açıklaması okundu.

Açıklamada işgalci Türk devleti ve çetelerinin Eyn İsa’ya dönük saldırıları ve uluslararası toplumun saldırılar karşısındaki sessizliği kınandı.

Açıklamada QSD’nin saldırılara karşı direnişi de selamlanarak,  “Zafer, özgürlük mücadelesi veren halkların olacaktır. Genç Kadın Birliği ve Devrimci Gençlik Hareketi olarak QSD’nin yanındayız” denildi.

Minbic Sivil Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Mihemed Xêr Şêxo, Türk devletinin Demokratik Ulus ve halkların kardeşliği projelerinden korktuğunu belirtti.

Şexo, uluslararası topluma görevlerini yerine getirme çağrısında bulundu.

Ebu Qelqel Belde Meclisi Eş Başkanı Riyad Elavi ise “Türk devletinin Suriye topraklarına yaptığı tüm saldırıları reddediyor, uluslararası toplumun bu duruma seyirci kalmasını kınıyoruz” dedi.