Til Temir-Serêkaniyê hattında görkemli direniş

İşgalci Türk devleti sabah saatlerinden bu yana aralıksız bir şekilde Serêkaniyê ve Til Temir köylerini bombalıyor. İşgalciler QSD’nin direnişi karşısında ağır kayıplar veriyor. 

Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırıları Serêkaniyê-Til temir hattında yoğnlaştı. İşgalciler sivil halka ve köylere  saldırıyor.

Serêkaniyê’nin Zirgan ilçesinin geneli yoğun bir şekilde bombalanıyor. Til Hirmus, Esadiye, Babil Ferec, Um İşbe ve Mahmudiye köyleri obüs ve havanlarla bombalandı. 

QSD, Til Hirmus’ta saldırılara şiddetli bir şekilde karşılık verdi. Bölgede çatışmalar yaşanıyor. 
Mahmudiye’ye panzerler ve tanklarla saldıran Türk devleti ve çetelerine karşılık veren QSD savaşçıları, işgalcilere ait bir aracı imha etti. 

Til Temir cephesinde, ağır silahlar ve tanklarla Kasimiye köyüne saldıran Türk devleti ve çeteleri, QSD’nin sert direnişiyle karşılaştı. 

Ağır silahlar, obüs ve tanklarla yapılan saldırılara cevap veren QSD, işgalcilere ait 4 aracı imha etti. Çatışmalarda çok sayıda işgalci öldü ve yaralandı. 

Serêkaniyê ve Til Temir’in yanısıra Girê Spî’de de saldırılar devam ediyor. İşgalcilere meşru savunma temelinde karşılık veren QSD, kentin güneybatısındaki Xirbit Beger köyünü Türk çetelerinden temizledi. 

Tüm cephelerde yaşanan çatışmalarda işgalciler ağır kayıplar verdi.