Til Werd köylüleri: Türk devleti huzurumuzu bozdu

Til Temir’e bağlı Til Werd köylüleri, işgalci Türk devletinin “huzur bozucu” olarak tanımlarken, zalimlerin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını belirtti.

Til Werd köyü işgalci Türk devletinin saldırının hedefindeki köylerden biri. En son 25 Kasım Pazartesi akşamı ağır silahlarla Til Werd köyü, Türk saldırısına uğradı.

Bir kaç gün önce de işgalci Türk devletinin saldırıları sonucu Til Werd'li bir aile katledildi.

İşgal saldırıları yüzünden bir çok aile köyü terk etmek zorunda kaldı. Eşyalarını kamyonlara yükleyerek köyden ayrılmaya çalışan aileler, Türk devletine tepkilerini ifade ediyorlar.

Köy sakini bir kadın, eskiden huzurlu ve mutlu bir yaşam sürdüklerini, savaştan uzak olduklarını ancak Türk devleti ve çetelerinin saldırılarıyla beraber bu huzurun bozulduğunu söylüyor. Başında siyah bir eşarp var. Arapça konuşuyor. Aile bireyleri ile birlikte eşyaları kamyona taşıyor.

Aynı aileden bir başka köylü de benzer ifadeler kullanıyor. Daha önce her şeylerinin olduğunu anlatan köylü, kimseye ihtiyaç duymadıklarını, korkusuzca, huzur içinde yaşadıklarını ancak şimdi göç yollarına düştüklerini ifade ediyor.

Köy sakinlerinin çoğu, zalim ve zorba güçlerin asla başarılı olamayacaklarını ve haklı olanların her zaman kazanacaklarını belirtiyor.