Topraklarımızı Erdoğan'a bırakmayacağız!

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin vahşetinden dolayı üç kez göç etmek zorunda kalan 9 çocuk annesi Aqîlê Bêko, “Topraklarımızı Erdoğan ve çetelerine bırakmayacağız” dedi.

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük saldırıları nedeniyle Serêkaniyê ve Girê Spî’den göç etmek zorunda kalan binlerce sivil, topraklarına dönmek istiyor.
İşgalci, soykırımcı saldırılar nedeniyle 3 kez göç etmek zorunda kalan 9 çocuk annesi Aqîlê Bêko (50), birçok vahşete ve savaşa tanıklık etti.
Aslen Kobanêli olan Aqîlê Bêko, Türk devletine bağlı çetelerin saldırıları nedeniyle Halep’e göç ederek ailece yeni bir yaşama başlar. Türk devletinin faşizmi sebebiyle Halep’ten de göç yollarına düşen ailenin sonraki durağı Minbic olur. Kısa bir süre sonra tekrar yola koyulan aile, bu kez de soluğu Serêkaniyê’de alır.
Serêkaniyê’de büyük uğraşlar sonucu yeni bir hayata başlayan Aqîlê Bêko ve ailesi, bu kez de 9 Ekim 2019 tarihinde Serêkaniyê’ye saldıran işgalci Türk devleti ve çetelerinin vahşeti nedeniyle evlerini bırakıp Til Temir’e göç etmek zorunda kaldı.

‘TÜRK DEVLETİ SİVİLLERİ VAHŞİCE KATLETTİ’

Türk devleti ve çetelerinin vahşeti nedeniyle sürekli göç etmek zorunda kaldıklarına işaret eden Aqîlê Bêko, “Erdoğan ve çeteleri nedeniyle 3 defadır göç ediyoruz. Çocuklarımı yoksulluk içerisinde büyüttüm. Çok zulüm ve zahmet yaşadık. Serêkaniyê’de yeni bir hayata başladık. Ancak Erdoğan, yine bize rahatlık vermedi. Savaş uçakları ve toplarla bizi bombaladılar. Türk devleti bölgeye sürdüğü çete gruplarıyla, sivilleri vahşice katletti” şeklinde konuştu.

‘HER ZAMAN BU ZULME KARŞI KOYACAK BİRİLERİ OLACAK’

“Türk devleti ve ABD, şehitlerimizin kanıyla özgürleştirilen topraklar üzerinde planlar yapıyor. İnsan haklarını savunduğunu belirten ülkeler nerede? Burada Kürtlere zulüm uygulanıyor. Herkes bu duruma karşı sessiz” diyen Bêko, "Kürtler hiçbir zaman bitmez. Bugün ben varım, yarın çocuğum. Her zaman bu zulme karşı koyacak birileri olacak" diye ekledi.
Topraklarını işgalcilere bırakmayacaklarına vurgu yapan Aqîlê Bêko, “Serêkaniyê’ye, kendi topraklarımıza dönmek istiyoruz. Topraklarımızı Erdoğan ve çetelerine bırakmayacağız. Sağ olduğumuz sürece buna izin vermeyeceğiz. Tek bir kişi kalana kadar da topraklarımızı işgalcilerden koruyacağız” diye konuştu.