Türk devleti Efrîn’de 3 kişiyi kaçırdı, 350 zeytin ağacını kesti

İşgalci Türk devleti ve bağlı çeteleri, Efrîn’de son iki günde 3 kişiyi kaçırdı, 350 zeytin ağacını kesti.

Efrîn Kantonu’nun Türk devleti tarafından işgal edilmesinden bu yana halka yönelik suçlar işlenmeye devam ediyor. Efrîn’in demografik yapısını değiştiren Türk devleti, bir yandan da doğa talanını sürdürüyor.

Feyleq El Şam olarak bilinen Türk devletine bağlı çeteler, Kibêşînê köyünde Îsmaîl Cimo Heyder ve Izêdîn Cimo Heyder isimli 2 kişiyi kaçırdı. Kaçırılanların nereye götürüldüğü ise öğrenilemedi.

İsmail ve Izêdin’in ikinci kez kaçırıldığı belirtilirken, Raco ilçesinde de askeri polis adı altında faaliyet yürüten çeteler Mihemed Hesen Hemreş (40) adlı yurttaşı kaçırdı.

Kaçırılma olayının ayrıntılarına ilişkin bilgi veren bir Etmanê köylüsü, Mihemed Hemreş'in Efrîn’in Eşrefiye Mahallesi'nde zorla yerinden edilen kardeşinin evinde ikamet eden bir kişiden kira ödemesini istediğini, ancak vatandaşın bunu kabul etmediğini ve kardeşi hakkında askeri polise şikayette bulunduğunu söyledi. Çeteler de şikayet üzerine Mihemed Hemreş'i kaçırarak bilinmeyen bir yere götürdü.

İşgal altındaki Efrîn’deki çeteler, halkı fidye için kaçırdığı biliniyor.

Efrîn’den bir kaynak ise, İşgal güçlerin Şerawa’nın Kibêşînê köyünde 200'den fazla zeytin ağacını kestiğini söyledi.

Kaynak, kesilen ağaçların Mistefa Şemo (75 ağaç), Mihemed Şemo (75 ağaç) ve Zeyneb Xezalê'ye (50 ağaç) ait olduğunu söyledi.

Cindirês'ten bir kişi de Türk işgaline bağlı Hemzat çetelerinin Cindirês'in Kanîgewrikê köyünde Şêx  Ebdurehman mezarı yakınındaki 150 zeytin ağacını kestiğini söyledi.

Efrîn bölgesinde ağaç kesimi her geçen gün artıyor. Raporlara göre, Mart 2018'den bu yana, 500 binden fazla ağaç kesildi.