Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Türk devleti Mabata’da iki kişiyi kaçırdı

İşgalci Türk devleti Efrîn’in Mabata ilçesinde iki kişiyi kaçırdı.

Alınan bilgilere göre Türk devletinin işgal ettiği Efrîn’de oluşturduğu paramiliter suç aygıtı Askeri Polis ile El Nuxbe çete grubu Mabata’nın Şêxutkê köyünde Ehmed Hanan Reşo (55) ve Manan Seîd Şêx Seydî (32) adlı iki sivili kaçırdı.

Kaçırılanların önce Mabata’daki zindana, oradan da Efrîn merkezindeki bir zindana götürülerek, serbest bırakılmaları karşılığında 1.500 Türk lirası fidye istendiği öğrenildi.

2018’DEN BU YANA BİNLERCE KİŞİ KAÇIRILDI

Türk devleti başta Mart 2018’den bu yana işgali altındaki Efrîn olmak üzere, işgal ettiği tüm bölgelerde bir terör ve çete rejimi oluşturdu. Sistematik olarak savaş suçlarının işlendiği bir alana dönüşen kentte insan kaçırma, infaz, işkence, yağma, zorla göçertme gibi suçlar gündelik hale geldi.

İnsan hakları savunucularına göre 2021 sonu itibariyle Türk devleti Efrîn’de 4 yılda 700’ü aşkın sivili katletti, en az 8 bin 500 dolayında sivili kaçırdı. Kaçırılanların neredeyse yarısının akıbeti belli değil. Aynı süre içerisinde en az 70 kadına tecavüz edildiği belirtilirken, 2018’den beri 300 bini aşkın Efrînlinin zorla evleri ve topraklarından edildiği kaydedildi.