Türk devleti organ mafyalığına da başladı

İşgal altındaki Efrîn'de Türk devletinin işkence ederek ağır yaraladığı Rezan Halil Muhammed'in Türkiye’de bir hastanede şüpheli bir şekilde hayatını kaybederek, organlarının çalındığı iddia edildi.

Efrîn’in Şiye ilçesine bağlı yukarı Çakala köyünden olan Rezan Helil Muhammed yaklaşık 12 gün önce Efrin Mahmudiye Mahallesinde Türk devletinin himayesindeki çeteler tarafından kaçırıldı.

Muhammed'i 8 gün ağır işkencelerden geçiren çeteler ailesinin fidye ödemesi üzerine yaralı olarak evinin kapısının önüne bıraktılar.

Ailesi tarafından tedavi edilmek amacıyla Türkiye'deki hastaneye götürülen Muhammed iki gün hastanede kaldıktan sonra şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Rezan Muhammed Halil'in hastanede öldürüldüğü ve organlarının çalındığı iddia edildi.

Bu vaka Türk devletinin organ mafyalığı yapmasındaki ilk örnek değil. 2013-2014 yıllarında Kilis’te bir hastanede Suriyelilerin organlarının çalındığı bazı belgelerle kamuoyuna duyurulmuştu.

Ayrıca geçen yıl Efrin'de korona vakaları yoğunlaşmasına rağmen, çok sayıda kent sakini organları çalınacak korkusuyla hastanelere gitmeyi reddetmişti.

Efrinlîler hastanelere sağlam girenler arasında birçok kişinin şüpheli bir şekilde hayatını yitirdiğini ve “koronadan öldü” şeklinde ailelere bildirimde bulunulduğunu belirtiyor.