Türk devletinin işgali ve saldırıları Til Koçer’de protesto edildi

Til Koçer’de düzenlenen bir eylem ile Türk devletinin Şengal ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını protesto edildi.

Qamişlo’nun Til Koçer ilçesinde Kongreya Star ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) öncülüğünde düzenlenen bir eylem ile Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Önder Öcalan Bahçesi’nde başlayan eylemde Türk devletinin kınandığı pankartlar açıldı. Türk devletini kınayan sloganlarla yürüyüşe geçen halk, kentin işlek caddeleri boyunca yürüdü.

İlçe merkezinde ise bir miting düzenlendi. Mitingde konuşan Til Koçer Meclisi Üyesi Salih El Mihêmîdî Suriye devriminin başlamasından bu yana Türk devletinin Suriye’yi işgal etmeye çalıştığını belirtti.

“Türk devleti DAİŞ ve diğer çete gruplarını destekleyerek Suriye krizinin uzamasına neden oldu” diyen Salih El Mihêmîdî şöyle devam etti: “Devrimi amacından saptırarak kaosun büyümesini istedi. Türk devletinin tüm planları halkımızın iradesi karşısında yenilmiştir. Bu nedenle doğrudan Suriye topraklarına saldırma yolunu seçmiştir. Her gün Til Temir, Zirgan ve Eyn İsa’ya saldırıyorlar. Son olarak Şengal’de hastaneye saldıracak kadar vahşileştiler. Bunların amacı bölge halkının iradesini kırmaktır. Ama bu halk onlara asla teslim olmayacaktır.”

Eylem, sloganlarla sona erdi.