Türk işgalini de Kobanê iradesiyle bertaraf edeceğiz

Hesekê’de 1 Kasım Dünya Kobanê Günü kutlamasında konuşan Kongreya Star Hesekê üyesi Rîmaîsa, “Herkes bilsin ki kimse direnişimizi yıkamaz. Pes etmeyeceğiz, savaşacağız” dedi.

Hesekê’de yüzlerce kişi 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü kutlamak için Önder Öcalan Parkı’nda bir araya geldi.

Hesekê’nin tüm halklarının katıldığı kutlamada sık sık “Kobanê insanlığı savundu, insanlık da Kobanê’yi savunmalı” sloganları atıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ardından söz alan Hesekê Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi Ebdulselam Hisno, Kobanê'nin doğudan batıya kahramanlıklara imza atan savaşçılarıyla direnişin simgesi ve yeni dönemin efsanesi haline geldiğine vurgu yaptı.

Kobanê’de  YPJ ve YPG’nin tarihin sayfalarına kutsal direnişi yazdığını söyleyen Ebdulselam Hisno, “Türk işgalciliği ve Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kobanê’yi düşürme planları bu direnişle yok edildi” dedi.

Ebdulselam Hisno, Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye'nin tamamını işgal etmekteki amacının kazanımları ve direnişi yenilgiye uğratmak olduğunu söyledi.

‘TÜRK İŞGALİNİ YENECEĞİZ’

Kongreya Star Hesekê üyesi Rîmaîsa ise, Kuzey ve Doğu Suriye halkının, gücü ve iradesiyle DAİŞ çetelerine karşı savunma kabiliyetini ispatladığını belirterek, “Türk işgalini de aynı irade ve direnişle bertaraf edecektir. Herkes bilsin ki kimse direnişimizi yıkamaz. Pes etmeyeceğiz, savaşacağız ve tüm bölgelerimiz bizim için Kobanê'dir” diye devam etti.

Etkinlikte Suriye’deki işgalin sona ermesi için birlik ve beraberlik mesajları verildi.