‘Türkiye bize lojistik destek veriyordu’

4 Şubat günü Dêrazor’un Til Şeyir beldesi Eşbaşkanı Seda Feysel El Hermas ile yardımcısı Hind Letif El Xidar’ı katleden çete Îbrahîm Ebdulrezaq (Helter), Türkiye’den lojistik destek aldıklarını itiraf etti.

QSD savaşçıları 4 Şubat’ta Til Şeyir beldesi Eşbaşkanı Seda Feysel El Hermas ve yardımcısı Hind Letif El Xidar'ın katledilmesinin intikamı için başlattığı operasyon 14 Şubat’ta sona erdi. Operasyon birlikte 87 DAİŞ çetesi yakalandı. Yakalananların arasında Seda Feysel El Hermas ve yardımcısı Hind Letif El Xidar katili Îbrahîm Ebdulrezaq (Hetler) da bulunuyor.

Seda Feysel El Hermas ve yardımcısı Hind Letif El Xidar katlettiğini itiraf eden Îbrahîm Ebdulrezaq olayı şöyle anlattı: “Akşam saatlerinde Ebû Umer beni aradı. Ebû Osman adlı kişinin benimle görüşeceğini belirtti. Daha önce onlar için yaptığım 2 eylemi hatırlattım. Ancak bana olası kötü bir sonuçta Türkiye’ye gideceklerini orada bir evlerinin olduğunu kaydetti. Yine Türkiye’de önemli komutanlarının olduğunu ifade etti. Daha sonra Qedir Muzher ile birlikte Qesura adlı kişinin yanına gittim.

Oradan hep birlikte Ebu Osman’ın yanına gittik. Ebû Osman’ın yanında Ebu Xalid, Omer ve Heci adlı kişiler vardı. Onlarla araç ile başka bir yere gittik. Bir evin önünde durduk. Evin içerisinde iki kadını çıkardılar. Bizler kadınları bağladık. Araç ile bir yere götürdük. Ebû Osman kadınları araçtan indirip onlarla bir şeyler konuştu. Sonra da ikisine ateş açtı. Bizler hızlı bir şekilde olay yerinden uzaklaştık. Seda ve Hind AK47 marka silahla öldürüldü.”

Bu olaydan önce de bir adamı katledip bir kadını da yaraladıklarını ifade eden Îbrahîm Ebdulrezaq “Ben ve Ebû Omer Xeribiye’deki bir eve gittik. Ben kapıyı açacaktım. Ebû Omer’in de evin içindekileri öldürecekti. Evin önünde bir kadın vardı. Kapıyı açıp ateş açtım. Ancak Ebû Omer içeri girmedi. Ben de korktum. Orada olan Hafız’a kurşun sıktım. Kadın kapıyı kapattı. Ben Ebû Omer ve El-Iraqi ve El-Şehil’li olan kişinin yanına gittim. Onlar kapıyı kapatan kişinin Hafız oluğunu zannetti. Bu yüzden ateş açtılar. Oradaki kadın yaralandı” diye konuştu.

Îbrahîm Ebdulrezaq El-Basîrayê olayını ise şöyle anlattı: “Bu olayı Ebû Omer ve Dêrazor bölgesindeki El-Şehil köyünden iki kişi gerçekleştirdi. Burada da ben kapıda bekledim. Ebû Omer ve başka birisi içeri girip adamı öldürdü. Orada bekleyen başka adama da ateş açtılar.”

Talimat ve lojistik desteğin Türkiye’den geldiğini ifade eden Îbrahîm Ebdulrezqa, “Bana 150 dolar sözü vermişlerdi. Fakat vermediler. Ebû Omer’e ne zaman sorsam bana henüz paranın gelmediğini söylüyordu” dedi.

QSD tarafından düzenlenen operasyonlarda Ebû Xalid El-Iraqî, Ebû Yasin El-Iraqi, Kirar El-Iraqi ve Hemze El-Suri adlı çete üyeleri öldürülmüştü.