Türkmen aile: Hol operasyonuyla rahat bir nefes aldık

Hol Kampı’nda kalan Iraklı Türkmen anne ve kızı, DAİŞ’e işaret ederek, “Bizi mahvettiler, kamplara düştük. Korkudan çadırımızdan çıkamıyoruz ve bu kara elbiseleri giyiyoruz. Kamptaki operasyon sayesinde rahat nefes aldık” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, QSD-YPG-YPJ güçlerinin desteğiyle 28 Mart günü Hesêkê’nin doğusundaki Hol Kampı’nda “İnsani ve Güvenlik Operasyonu” başlatmıştı. Operasyonun ilk aşaması 2 Nisan günü sona erdi. 

Kampta yaşayan Iraklı Türkmen aile, DAİŞ’in yaptığı zulmü ve kampta yapılan operasyonu ajansımıza değerlendirdi. 

Irak’ın Musul kentinden olan Türkmen asıllı Emir İbrahim Muhammed ve kızı Zeynep Rıfat, DAİŞ’in Musul'a saldırmasıyla Suriye'ye göç ettiklerini söyledi. Kampta yaşamak istemediklerini belirten anne ve kız, bir an önce kendi topraklarına dönmek istediklerini dile getirerek, kamplarda DAİŞ'in gizli hücre yapılanmalarından dolayı çok korktuklarını, bu nedenle bir çok soruyu yanıtlamada büyük endişe  duyduklarını ifade etti.

DAİŞ'in adını bile ağzına almaktan korkan Emir İbrahim Muhammed şöyle konuştu:

“Bizi mahvettiler. Malımız mülkümüz gitti. Onlar yüzünden Suriye'ye göç ettik ve şimdi kampta yaşıyoruz. Halimiz hal değil. Kampta çadırımızdan dışarıya çıkamıyoruz. Korkuyoruz. Bizi bıraksınlar artık. Erdoğan'ın yanına gitsinler. Ya onlar gitsin ya da biz gidelim.”

‘KORKTUĞUM İÇİN BU KARA ELBİSEYİ GİYİYORUM’

Kızı Zeynep Rıfat ise “DAİŞ’in kentimize saldırmasıyla alelacele Suriye'ye göç ettik. Uzun bir yolculuğun ardından şu an Hol Kampı’nda kalıyoruz. Ne yaptık da bu hale geldik. Okumak istiyordum. Herkes okurken ben okuyamıyorum. Üzerimdeki bu kara elbiseyi giymek istemiyorum. Ancak korktuğumuz için mecburiyetinden giyiyoruz. Kendi topraklarıma dönmek istiyorum” dedi. 

Anne ve kız kampta yapılan operasyona ilişkin ise şunları belirtti:

“Operasyon sayesinde dışarıya çıkabildik. Biraz etrafı gördük. Buradaki güçler bize karşı çok iyi davranıyor. Her ihtiyacımızı karşılıyor.”