Ulusal Birlik Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi

Kobanê'deki Ulusal Birlik Çalıştayı, sonuç bildirgesinin okunmasıyla son buldu.

Kobanêli aydınların çağrısı üzerine kentte düzenlenen Ulusal Birlik Çalıştayı, çalıştayı, sona erdi.
Kobanê'deki Ronî War Parkı’nda gerçekleşen çalıştaya Suriye Kürtleri Sol Partisi (PÇKS), PYD, Suriye Kürtleri Demokratik Birlik Partisi (PYDKS), Suriye Kürtleri Demokrat Partisi (PDKS) ve Suriye Kürtleri İlerici Demokrat Parti (PDPKS) temsilcileri ile siyasi aktivistler katıldı.

BİLDİRGEDEN

Çalıştayın sonuç bildirgesinde şu başlıklar öne çıktı:
"Çalıştayda, Kürt güçlerinin siyasi tutumundaki farklılıklar tartışıldı. Kürtlerin aynı saflarda buluşması için siyasi tutumun birliğinin önemine dikkat çekildi. Katılımcılar Suriye ve uluslararası alandaki siyasi gelişmeleri, Kuzey ve Doğu Suriye temsilcilerinin Suriye temsilcilerinin davet edilmediği anayasa hazırlıkları tartıştı.
Çalıştayda ayrıca Suriye rejimi ve muhalefetinin Kürtlerin Suriye’deki varlığını inkâr eden şoven tavrı ve açıklamaları üzerinde durularak, ilgili uluslararası kurum ve kuruluşlara Rojava’yı ziyaret etmeleri ve gerçekleri yerinde incelemeleri çağrısı yapıldı.
Çalıştayda katılımcılar işgalci Türk devleti ve çetelerinin uygulamalarının halkı göç ettirmek ve işgal edilen alanlarda demografik yapıyı değiştirmek için yapıldığına dikkat çekildi. Bu uygulama ve ihlallerin belgelenmesi ve ilgili uluslararası mercilere sunulması gerektiği belirtildi.
Son olarak katılımcılar, Suriye’deki Kürt siyasi hareket ve partilerinin tüm renkleriyle Özerk Yönetim’e katılmaları gerektiğini belirtmiştir."