Xelil: Kürt Halk Önderi'nin fikirleri dünyaya yayıldı

PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, "İktidarlar, demokrasi ve özgürlük çağrısı yaptığı için Önder Öcalan’ı tehdit olarak görüyor. Abdullah Öcalan’ın fikirleri, İtalya, İspanya, İngiltere ve dünyanın her yerine yayıldı" dedi.

Önderliği Savunma Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü yaklaşırken bir dizi görüşme yapmaya başladı. Komite, bugün kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.
“Vakit Önder Apo’nun özgürlüğünün vaktidir, Önder Apo’nun özgürlüğü, insanlığın özgürlüğüdür” şiarıyla düzenlenen toplantıya daha önce Kürt Halk Önderi bir araya gelmiş olan yüzlerce kişi katıldı.
Rimêlan beldesindeki Aram Tigran Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Qamîşlo kantonundan 250 kişi katıldı.

'KÜRT HALK ÖNDERİ ŞAHSINDA DEMOKRASİ HEDEF ALINDI'

PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, Kürt Halk Önderi Öcalan’a dönük uluslararası komployu kınayarak, “Komplo, emperyalizm ve baskının yayıldığı bir dönemde gerçekleşti. Komplo ile Önder Abdullah ve özgürlük, demokrasi çağrısı yapan herkes hedef alındı. Emperyalist güçler çıkarları için Ortadoğu’da savaş çıkarmak istiyor ve 1996’da birçok kez Önder Abdullah Öcalan’a suikast düzenlediler. Ancak istedikleri olmadı” dedi.
Türk devletinin siyasi tutsaklara ilişkin uluslararası kanunlara uymadığını ve Kürt Halk Önderi ile görüşme yapılmasını engellediğini kaydeden Xelil, “İktidarlar, demokrasi ve özgürlük çağrısı yaptığı için Önder Öcalan’ı tehdit olarak görüyor. Öcalan’ın fikirleri, İtalya, İspanya, İngiltere ve dünyanın her yerine yayıldı. Artık tüm halklar özgürlük ve demokrasi çağrıları yapıyor” diye belirtti.
İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına dikkat çeken Xelil, “Devrimimiz, Önder Abdullah Öcalan’ın çağrısını yaptığı halkların kardeşliği ve demokratik fikirler üzerine olduğu için işgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine saldırıyor” diye konuştu.
Toplantı devam ediyor.