Yaralı Evi’ne saldırıda 3 kişi yaralandı

İşgalci Türk devletinin Qamişlo’daki Yaralı Evi’ne yönelik düzenlediği hava saldırısında, biri komutan 2’si yönetici 3 kişi yaralandı.

Türk devletinin Qamişlo’daki Yaralı Evi’ne yönelik düzenlediği hava saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yapan İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, şunları belirtti: “İşgalci Türk devleti 21 Temmuz Cuma gecesi insansız hava araçlarıyla Kobanê’nin güneyinde sivil bir araca saldırı düzenledi. Ardından yapılan ikinci saldırıda içerisinde İç Güvenlik Güçleri komutanlarından Zîb El Eswed’in de bulunduğu bir sivil araca saldırı yapıldı. Kobanêli bir komutan olan Zib El Eswed, DAİŞ’e karşı yürütülen birçok operasyonda yer aldı. Son olarak Dêrazor’da yapılan operasyonlarda da yer almıştı. 22 Ağustos günü Qamişlo’da bulunan Yaralı Evi’ni ziyaret eden Zib El Eswed’in aracı bir kez daha hedef alındı. Saldırıda Zib El Eswed ve yanında bulunan iki Yaralı Evi yöneticisi yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Öte yandan Türk devletinin desteklediği Özgür Ordu çeteleri de Zirgan ve Til Temir’de sivil yerleşim alanlarına saldırdı. Saldırı bir çocuk ve yaşlı bir kadın şehit düştü. Onlarca sivil de yaralandı. Yaralananların çoğu yaşlılardan oluşuyor.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri olarak uluslararası koalisyon ve Rusya’ya yapılan anlaşmayı uygulaması için Türk devletine baskı yapma çağrısında bulunuyoruz. Suriye’de sivillerin korunması için kendilerine biçtiği garantör misyonuna uygun hareket etmeliler. Türk devleti ve çeteleri her türlü yol ve yöntemle bölge halkına saldırmaya devam etmektedir.”