Yeni Şafak hedef gösteriyor çeteler vuruyor

Til Temir'de Türkiye'nin saldırıları sonucu yaşamını yitiren gönüllü Doktor Zau Seng’in bağlı bulunduğu Free Burma Rangers adlı sivil toplum örgütünün Yeni Şafak tarafından hedef gösterildiği ortaya çıktı.

İşgalci Türk ordusunun Kuzey ve Dogu Suriye'ye yönelik saldırılarında arasında Özgür Burma Devriyeleri (Free Burma Rangers) adlı sivil toplum örgütü görevlilerinin yer aldığı bir konvoy topçu atışları ile hedef alındı.

Til Temir'de gerçekleşen saldırıda sağlık görevlisi Tayland vatandaşı Zau Seng hayatını kaybederken, iki doktor da yaralandı. Sivil toplum kuruluşu Free Burma Rangers'in konvoyunun vurulmadan önce havuz medyası Yeni Şafak tarafından hedef gösterildiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak 22 Ekim'de yayınladığı bir haberde Free Burma Rangers'i "avenjelik" bir örgüt olarak tanımlıyor ve "misyonerlik" faaliyetleri yürüttüğünü iddia ediyor. Türkiye'de de muhalif kesimleri hedef göstermesi ile tepki çeken Yeni Şafak, haberinde Free Burma Rangers çalışanı David Eubank'ı da "elebaşı" olarak niteliyor ve fotoğraflarını yayınlayarak hedef gösteriyor.

Yeni Şafak işgalci Türk ordusu destekli çeteler tarafından katledildikten sonra işkence görüntüleri yayınlanan Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrin Xelef'in yaşamını yitirmesini de "başarılı operasyon" ifadeleriyle servis etmiş, tepkiler üzerine haberini silmişti.