YPG, şehit düşen 2 savaşçıyı andı

Şehit düşen 2 savaşçıyı anan YPG, "Kürdistan halklarının kahraman gençleri büyük hayaller uğruna canlarını feda ederek insanlığın kalbinde büyük bir yer edindi" dedi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG), şehit düşen savaşçılar Gelî ve Amed’i yaptığı yazılı açıklama ile andı. YPG, “Kuzey ve Doğu Suriye ve Rojavayê Kurdistan’da tarihi hamleler ve destansı direnişlerle bütün dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir destan olarak devrim gerçekleşti. Bu kahramanlık destanları halkımızın özgürlük umutları ve özgür bir ülke hayalleriyle taçlandı. Kürdistan halklarının kahraman gençleri büyük hayaller uğruna canlarını feda ederek insanlığın kalbinde büyük bir yer edindi" dedi.

"Bu kahramanlardan Gelî ve Amed yoldaşlarımız yazdıkları kahramanlık destanlarıyla dünyanın başına bela olan DAİŞ çetelerini yok etme noktasında büyük fedakarlıklar gösterdi" denilen açıklamada, "Rojavayê Kurdistan’da El Nusra, DAİŞ ve son olarak Türk devleti halkımızın değerlerine saldırdı. Bu saldırılara karşı verilen direnişte yer alan Gelî ve Amed yoldaşlarımız son olarak Türk devletinin saldırılarına karşı direnirken şehadete ulaştı. Kürdistan topraklarının her karışında düşmana karşı eşsiz bir direniş gösterdiler. Fedakarlıklarıyla onur savaşının gözdesi oldular" ifadeleri yer aldı.

YPG açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

"Gelî yoldaşımız devrimin başladığı dönemde Til Hemîs, Girê Spî, Ceza, Rabia, Şengal ve Serêkaniyê’de çetelere karşı en ön cephede yer almış hem savaşçı hem de komutan olarak sürekli olarak zafere odaklanmıştır. Girê Spî direnişinde çetelere karşı direnişte en öndeydi. Halkına ve yoldaşlarına duyduğu derin sevgiyle hep çevresindekilere moral kaynağı oldu. Halkı ve yoldaşları için yapamayacağı fedakarlık yoktu. Geli yoldaş bu özellikleriyle her zaman yoldaşlarının yüreğinde büyük bir yer edindi. Ayağı, kolu ve gözünden yaralanmasına rağmen hiçbirini kendine engel olarak görmüyor, her zaman düşmana karşı direnişte en önde olmak istiyordu.

Amed yoldaşımız da duruşuyla emeğin sembolü haline gelmiş biriydi. Büyük bir dikkatle işine yaklaşırdı. Duygularını çok derinden yaşayan biri olan Amed yoldaşımız, derin bir kişiliğe sahipti. Devrimci duygularını savaşçı kimliğinde birleştirmiş özgürlük savaşçısı haline gelmişti. Efrîn’de Çağın Direnişinde yerini almış büyük bir coşkuyla halkının ve yoldaşlarının gönlünü kazanmıştı. Heyecanı ve kahramanlıklarını asla unutmayacağız.

Kürdistan’ın iki kahraman çocuğu halkımızın ve Önderliğimizin çizdiği kutsal değerlere büyük bir saygıyla yaklaştı. Şehit aileleri başta olmak üzere halkına verdiği zafer sözü uğruna şehadete ulaşan iki yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyoruz.”