YPG, bir şehidin kimlik bilgilerini açıkladı

YPG, savaşçıları Dilbirîn Amed'in (Hamdullah Toprak) kaza sonucu şehadete ulaştığını açıkladı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın irtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Dilbirin Amed yoldaşımız 25 Ekim 2023'te Şedadê bölgesinde meydana gelen bir kaza sonucu hayatını kaybetti" denildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Yurtsever kişiliği ve direnişçi ruhuyla tanınan Amed halkı, yıllarca düşmanın zulüm ve katliam politikalarıyla karşı karşıya kalmıştır. Ancak onurlarından ve direnişçi kimliklerinden hiçbir şekilde taviz vermemişlerdir. Onurlu bir yaşam yaratmak uğruna her türlü bedeli ödemeyi göze alan cesur Amed halkımız, Özgürlük Hareketi'nin mücadelesinde her zaman öncülük rolünü üstlendi. Faşist ve işgal saldırılarına karşı sahip olduğu Kürt direnişçi kültürüyle karşılık verdi. Çocuklarını yurtseverlik bilinciyle yetiştiren Amed halkı, özgürlük uğruna büyük fedakarlıklar yapmış bir halktır.

Bu yurtsever ailelerin birinde dünyaya gelen ve büyüdüğü bölgenin direniş kültürünü bilen bir Amedli Dilbirin yoldaşımızdır.

Yurtsever bir ailenin evladı olan Dilbirîn, doğduğu topraklardaki direniş kültürünü içselleştirmiş bir yoldaşımızdır. Çocukluk ve gençlik yıllarında, düşmanın kendi halkına yönelik saldırılarına yakından tanıklık etti.  Düşmanın Kürt halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırıları sadece fiziki değil, aynı zamanda psikolojik savaş ve asimilasyon politikalarını uygulama açısından da en üst düzeydeydi. Bu acı tecrübeler Dilbirîn'i arayışlara girmesine yol açtı. Gerçek bir mücadeleyle faşist düşmana karşı direnme amacıyla 2008 yılında Kurdistan Özgürlük Hareketi'ne katılım kararı aldı. O günden bu yana Kurdistan’ın birçok alanında kaldı ve savaştı.

Son olarak, Rojava Devrimi'nin başlamasıyla birlikte işgalci Türk devleti kirli yüzünü tekrar ortaya koydu ve Rojava Devrimi'ni yenilgiye uğratmak için tüm askeri, siyasi ve ekonomik imkanlarını devreye koyarak devrimi tasfiye etme girişimine girdi. 2014 yılı hem Kürtler için hem de insanlık tarihi açısından kritik bir yıldı.

Türk devleti, insanlık karşıtı DAİŞ çetelerini kullanarak birçok devleti ve örgütü korkutmak ve kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak istedi. Bu, Rojava Kürtleri ve Devrimi kazanımlarını yok etmenin en doğru yol ve yöntemi olarak görülüyordu. Bu nedenle, Kürt halkıyla birlikte insanlık değerlerini savunan halklar Rojava'ya yönelmeye başladı. Dilbirin yoldaş da bu amaca ulaşmak için sınırları aşıp Rojava'ya gelen arkadaşlardan biridir. Dilbirin yoldaş, 2014 yılından Dêrazor'un Baxoze köyünde DAİŞ'in yenilgiye uğratılmasına kadar birçok cephede işgalci devletin çetelerine karşı aktif olarak mücadele etti.

Şengal'de Êzidî halkımızın katledildiği dönemde, Êzidî halkının feryadına ulaşabilecek bir koridorun açılabilmesi için Rabia'da çetelerle savaşmıştı. Kobanê'nin 2015 yılında özgürleştirilmesinin ardından DAİŞ'e karşı bölgeyi özgürleştirme operasyonları başlatıldı. Dilbirîn yoldaş 2015'te Şehit Rûbar Qamişlo'ya, 2017'de Reqa'nın özgürleştirilmesine ve en son olarak Dêrazor'da DAİŞ'in işgal altında olduğu son bölgenin özgürleştirme hamlelerine katıldı.
Dilbirin yoldaş, her devrimci eylemlerinde yurtsever bilinç ve duygularla aktif şekilde mücadele etmiştir. Halkımızın içinde geçtiği en zorlu süreçlerde bile geri durmayarak sorumluluk aldı. Üstlendiği dönemin görev ve sorumluluklarını hakkıyla yerine getirdi. Dilbirin arkadaş, mütevazı, özverili ve takım arkadaşlarına moral veren kişiliğiyle tanınan biriydi, bu nedenle gittiği her yerde arkadaşları tarafından çok sevilen ve saygı duyulan bir yoldaşımızdı. Şehit oluncaya kadar, her zaman halkına hizmet etmeyi ilke edinmiş ve mücadeleci bir hayat yaşadı.

Başta, Dilbirîn yoldaşın değerli ailesi olmak üzere, direnişin kalesi Amed halkına ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Dilbirîn'in yoldaşları olarak, onun şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyor, şehitlerimizin ve halkımızın amaçlarını gerçekleştireceğimize dair sözümüzü bir kez daha yeniliyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehidin kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

"Kod Adı: Dilbirîn Amed
Adı Soyadı: Hamdullah Toprak
Anne Adı: Selîme
Baba Adı: Mehmet Salih
Doğum Yeri: Amed
Şehadet Yeri ve Tarihi: Şedadê, 25 Cotmeh 2023."