YPG’den Eylül bilançosu: Efrîn’de 74 işgalci öldürüldü

YPG Basın İrtibat Merkezi, Eylül ayı savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre sadece Efrîn’de gerçekleştirilen eylemlerde 74 işgalci öldürüldü.

YPG Basın İrtibat Merkezi, Eylül ayı içerisinde Efrîn’de Türk işgal güçleri ve çetelerine yönelik eylemler ile Cizre Fırtınası Hamlesi ve Kuzey Suriye’de uyuyan çete hücrelerine yönelik operasyonların bilançosunu açıkladı.

Bilançoda işgalci Türk ordusunun Rojavalı sivillere yönelik saldırılarına ilişkin de bilgiler yer aldı. Buna göre Türk güçleri sınır hattında 1’i çocuk 3 sivili yaraladı.

YPG’nin işgal altındaki Efrîn’de düzenlediği eylemlerde 74 asker ve çete üyesinin öldürüldüğü belirtilirken, aynı ay içerisinde 8 YPG savaşçısının kaza ve hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Eylül ayında DAİŞ hücrelerine yönelik de bir çok operasyon düzenlendiğini belirten YPG, bu operasyonlardan birinde DAİŞ’in kilit öneme sahip yabancı uyruklu 2 çetebaşının sağ ele geçirildiğini kaydetti.

EFRÎN’DE İŞGALCİLERİN FAŞİZAN UYGULAMALARI

YPG açıklaması şöyle:

“Rojava Kürdistanı ve Demokratik Suriye’nin varlığına karşı her fırsatta saldırılarını arttıran işgalci Türk devleti, kendisine bağlı çete gruplarıyla Efrin’in işgalinden bu yana halkımız üzerinde faşizan uygulamalarını sürdürmektedir. Efrin’in demografik yapısını değiştirerek işgalini kalıcılaştırmaya çalışan işgalci Türk devleti Efrin’i tek tipleştirmeyi amaçlamaktadır. İşgalci Türk devleti ve çetelerinin bu faaliyetleri Eylül ayında daha da artarak devam etmiştir. Bölge halkımıza karşı kaçırma, fidye isteme, işkence ile her türlü saldırıları geliştiren işgalci Türk devleti faşizan uygulamalarda pervasızlaşmıştır. Gelişen tüm bu saldırılara karşı YPG ve YPJ güçlerimiz etkili eylemlerle işgalcilere ağır darbeler vurmuştur. İşgalci Türk devletinin Rojava sınır hattı boyunca sergilediği tüm saldırganlığına karşı gereken meşru karşılığı vermişlerdir”

EFRÎN BİLANÇOSU

Açıklamada Eylül ayında “işgalciliğe karşı gerçekleştirilen direniş savaşının” detayları şöyle sıralandı:

“Güçlerimiz işgalci Türk ordusu ve bağlı çete gruplarına yönelik 38 eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen sabotaj, suikast, baskın ve pusu eylemleri sonucunda;

- 74 işgalci Türk askeri ve çete üyesi öldürülmüştür. (bunlardan 11’i Türk askeri iken 1’i çetebaşı olmak üzere 63 çete öldürülmüştür.)

- 37 işgalci Türk askeri ve çete üyesi yaralanmıştır. ( bunlardan 6’sı Türk askeri, 31’i çete üyesidir.)

- Gerçekleştirilen eylemlerde 13 adet AK-47 Kaleşnikof silahı, 1 adet MG-3 tipi makineli tüfek ele geçirilmiştir.

- Eylemlerimiz sonucunda 1 ana üs binası olmak üzere, 6 askeri araç ve 1 adet T55 tipi tank imha edilmiştir.

İŞGALCİLERİN SİVİLLERE SALDIRILARI

İşgalci Türk ordusu, Eylül ayında da sınır ihlallerini devam ettirmiştir. Kobanê, Serêkaniyê, Qamişlo ve Girêsipî sınır hattında sivilleri doğrudan hedef almıştır. İşgalci Türk ordusunun saldırıları sonucu 1’i çocuk 3 sivil yaralanmıştır. Yine sivil yerleşim yerleri ve tarım alanları maddi açıdan zarar görmüştür.

CİZRE FIRTINASI

Demokratik Suriye Güçleri öncülüğünde Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında 10 Eylül’de başlatılan “Terörü Sona Erdirme Savaşı”nda YPG ve YPJ güçlerimiz DSG (QSD) çatısı altında direniş savaşına aktif katılım sağlamıştır. IŞİD (DAİŞ) terörist yapılanmasının son kalesi olan Hecin kasabasını ve çetelerin işgali altındaki halkı özgürleştirmeyi amaçlayan hamle kapsamında büyük bir ilerleme kaydedilmiştir. 20 günü geride bırakan bu direniş savaşında birçok stratejik nokta ve köy ile yüzlerce sivil kurtarılmıştır. Bu hamle büyük bir kararlılık ile yürütülmektedir. 20 günlük savaşın sonucu DSG Basın Yayın Merkezi tarafından detaylarıyla kamuoyuna açıklandığından açıklamamızda detaylı sonuçlara ayrıca yer verilmemiştir.

UYUYAN HÜCRELERE OPERASYON

IŞİD’e karşı verilen mücadele kapsamında IŞİD’in kilit öneme sahip yabancı uyruklu 2 çetebaşı Anti Terör Birliklerimiz (Y.A.T.) tarafından sağ ele geçirilmiştir. Ayrıca 19 Eylül günü Kobanê’nin Şêxler nahiyesine bağlı Qûbe ve Ceddê köylerindeki IŞİD ve işgalci Türk devleti bağlantılı uyuyan hücrelere yönelik güçlerimiz, Asayiş birimleri ve Özel Asayiş Gücü ekipleri tarafından eş zamanlı operasyonlar düzenlenmiştir. Başarılı operasyonların ardından onlarca IŞİD ve Türk devleti destekli unsur sağ bir şekilde yakalanmıştır. Yapılan arama çalışmaları sonucu aralarında bombalı saldırı için hazırlanmış olan patlayıcı materyaller, 2 adet B-7 roketatar silah ve 10 adet başlığı, 11 adet AK-47 kaleşnikof marka tüfek, 2 adet gece görüş dürbünü, 4 adet gündüz dürbünü, 14 adet telefon, 4 adet telsiz, 9 adet tabanca ve mermilerinin de bulunduğu çok sayıda askeri malzeme ve mühimmat ele geçirilmiştir.

8 SAVAŞÇI HAYATINI KAYBETTİ

Eylül ayı içerisinde 8 arkadaşımız yaşanan kaza ve yakalandıkları ağır hastalıklar sonucu şehit düşmüşlerdir.

YPG ve YPJ birlikleri olarak başta Türk devletinin işgali olmak üzere halkımızın büyük bedellerle yarattığı devrimsel kazanımlara karşı saldırı içinde olan her türlü yapılanmaya karşı etkili mücadelemiz ve eylemlerimiz devam edecektir.”