YPG Genel Komutanlığı Şehit Xebat Dêrik'i andı

Şehit Xebat Dêrik’in şehadet yıl dönümünde anan YPG Genel Komutanlığı, "Komutanlığında fedakar bir misyon üstlenen Heval Xebat, Kürdistan ve Ortadoğu’da her türlü gericiliğe karşı disiplinli savaşçılığın gelişmesine vesile oldu" dedi.

YPG Genel Komutanlığı, Şehit Xebat Dêrik’in şehadetinin 11’inci yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Komutanımız ve öncümüz Şehit Xebat Dêrik’i şehadetinin 11’inci yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz.

İnsanlığın başladığı ilk günden bu zamana kadar her ülkenin kuruluşu veya her devrimin başlangıcında bu halkın içinde cesaret, bilgili ve öncü olma özelliği taşıyan insanlar çıkıyor. Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye devriminde de bu özelliğe sahip olan insanlar sahneye çıktı ve halkını kaderini değiştirdi. Devrimimizin öncülerinden birisi de Şehit Xebat Dêrik’tir.

Uzun yıllar boyunca atılan özgür bir yaşamın tohumları 2011 yılında filizlendi, büyüdü ve bütün dünyaya yayıldı. Şehit Xebat öncülüğünde halk örgütlendi ve devrimin kazanımlarının korunması konusunda eğitildi. Bir devrimin başarıya ulaşması için temelinin sağlam olması gerekir. Şehit Xebat bunun temellerini sağlam attı. Özellikle kendinden başka yıllar boyunca başkasına askerlik yapan Kürt halkının bu defa kendisine askerlik yapması için öz savunma temeli üzerine birlikler kuruldu. Bölgedeki Kürt, Arap, Süryani ve diğer halklar bir araya getirdi. Bugün halkların demokratik sistemi de bunun ispatıdır.

Şehit Xebat’ın savaşçıları bütün cephelerde omuz omuzaydı. Bu da direnişimizin başarıya ulaşmasını sağladı. Fedakar, emekçi ve çalışmalarını belirli bir seviyeye ulaştıran binlerce yoldaşımız, en zor zamanlarda işgale karşı canlı kalkan oldu ve canını feda etti. Şehit Xebat ve bütün şehitlerimizin bıraktığı miras onlarca devrimi gerçekleştirecek düzeyde.

Devrim, büyük karakterler sayesinde başarıya ulaşır ve Şehit Xebat, büyük bir karakterdi. Heyecanı ve coşkusu, duruşu ve fedakarlığı kısa bir zamanda büyük adımların atılmasında belirleyici oldu. YPG’nin kuruluş temellerinin kısa sürede atılması bunu göstergesi. Komutan Xebat YPG’nin kuruluşunda tarihi bir adım attı. Komutanlığında fedakar bir misyon üstlenen Heval Xebat, Kürdistan ve Ortadoğu’da her türlü gericiliğe karşı disiplinli savaşçılığın gelişmesine vesile oldu. Savaş yılları boyunca edindiği tecrübeler YPG’nin kuruluşunda daimi oldu.

YPG Genel Komutanlığı olarak, 14 Ocak 2012’de şehadete ulaşan Şehit Xebat Dêrik ve onlarca şehidimiz sayesinde bugün Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’de elde edilen kazanımları koruyoruz. Şehitlerin bıraktığı mirasa sahip çıkacağımız sözünü yeniliyor ve bütün şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.”