YPG: Gerici saldırılara karşı devrimin teminatı olacağız

Rojava devriminin yıldönümüne ilişkin açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı “YPG güçleri olarak devrimi ve halkımızı korumak için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizin sözünü yineliyoruz” dedi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Komutanlığı, 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin yıl dönümüne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, devrimin başlangıcından bu yana halkların insanlık onuru için tarihi bir direniş gösterdiği belirtti. Açıklamada, “Tüm gerici saldırılara karşı devrimin ve halkımızın teminatı olacağız” denildi.

“19 Temmuz Devrimi’nden bu yana 8 yıl geçti. Devrimin 9’uncu yıldönümünde, Rojava Devrimi’nin tüm istilacı saldırılarının dayanıklılığı, dünyadaki tüm halklar için büyük bir umut yarattı. Demokratik, ekolojik ve cinsiyetçi özgürlük paradigması, kahraman şehitlerin kanıyla adım adım gerçekleştiriliyor” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Elbette dünya devrimlerinin tüm deneyimleri gibi Rojava Devrimi de varlığını çok zor koşullar altında inşa etti. Rojava Devrimi kuruluşundan bu yana DAİŞ ve müttefiki işgalci Türk devletinin terörist saldırılarıyla karşı karşıya kaldı. Fakat öz savunma esasıyla özgürlüğünü isteyen insanlarımız, devrimin başlangıcından bugüne kadar insanlık onuru için tarihi bir direniş göstermiştir.

19 Temmuz Devrimi, tüm dünyaya kapitalist sistemin yarattığı krizden çıkmanın tek yolunun Demokratik Ulus ile mümkün olduğunu gösterdi. Bu devrim dünyadaki tüm insanlar için eşsiz bir örnekti. Bu yüzden Rojava Devrimi, tüm insanların özgür bir gelecek inşa etmeleri için bir örnek haline geldi. Bunun en çarpıcı işareti, dünyanın her yerinden insanların Rojava Devrimi’ne katılmalarıydı.

Devrimi bastırmaya yönelik tüm girişimlere rağmen, YPG güçleri olarak kararlılığımızı ortaya koyuyor ve devrimi, halkımızı ve toplumumuzu korumak için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizin sözünü yineliyoruz. 19 Temmuz Devrimi’nin yıldönümünde YPG kurulmasıyla aynı zamana denk geliyor. Bu vesileyle sözümüzü tekrarlıyoruz ve tüm gerici saldırılara karşı devrimin ve halkımızın teminatı olacağız.

Bu vesileyle, başta Kürt Halk Önderliği olmak üzere, devrim şehitleri ve tüm halkımızın 19 Temmuz Devrimi'nin yıldönümünü kutluyoruz.”