YPG savaşçısı Mazdek Ararat Kobanê’de son yolculuğuna uğurlandı

Askeri görevi esnasında şehit olan YPG savaşçısı Ömer Bağcı (Mazdek Ararat), Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen görkemli törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yürüttüğü askeri görevi esnasında şehit düşen YPG savaşçısı Ömer Bağcı (Mazdek Ararat), Kobanê’de görkemli bir törenle sonsuzluğa uğurlandı. Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen törene, yüzlerce kent sakininin yanı sıra, Özerk Yönetim temsilcileri, YPG/YPJ savaşçıları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Cenaze töreni YPG savaşçılarının düzenlediği askeri tören ile başladı. Ardından Kobanê Kültür ve Sanat Merkezi üyesi Medya Doz bir konuşma yaptı. Doz, “Onur, değer ve fikir sahibi olan şehitlerimiz, halkların özgürlüğü için efsanevi kahramanlıklara imza attı. Şehit Mazdek de geride büyük bir direniş mirası bırakan bu şehitlerden biri oldu” dedi.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Arif Balî ise, “Şehit Mazdek, Kobanê’nin direniş gerçekliğini ve şehitlerin fedakarlığını tüm dünyaya duyurmak için Kobanê’de uzun soluklu bir direniş sergiledi” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Şehit cenazesi, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.