YPG Sözcüsü: Saldırı karşılıksız kalmayacak

Türk devletinin Qamişlo’nun Hilêliyê mahallesinde Yusif Gulo ailesine yönelik saldırısını kınayan YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, Türk devletinin amacının Kürtleri soykırımdan geçirmek olduğunun altını çizerek, saldırının karşılıksız kalmayacağını söyledi.

YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, işgalci Türk devletinin Qamişlo’nun Hilêliyê mahallesinde yurtsever, Yusif Gulo, Mazlum Gulo ve Mihemed Gulo’nun yaşamını yitirmesine neden olan saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

İşgalci Türk devletinin bir kez daha dünyanın gözü önünde Kürtleri her yerde soykırımdan geçireceğini, katliamlarla yok edeceğini duyurduğunu belirten Nuri Mehmud, “Bugün Qamişlo’da gerçekleştirilen vahşi saldırı Türk devletinin amacının, sırf Kürt oldukları için aralarında ayrım gözetmeksizin Kürtleri soykırımdan geçirmek olduğu gözler önüne serildi” dedi.

Nuri Mehmud, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Bu vahşi saldırı sonucunda bölgede tanınmış bir isim olan Yusif Gulo ve yanındaki torunları Mazlum Gulo ve Mihemed Gulo şehit düştü.

Türkiye terörünü kınadığımız bir süreçte halkımıza ve Gulo ailesine başsağlığı diliyoruz. Tüm dünyaya Türk devletinin katliamlarının bizi etkilemediğini, şehitlerin ve direnişçilerin özgürlük yolundan alıkoymadığını belirtmek istiyoruz. 

Şehit Yusif Gulo,  Kürt toplumunda tanınan biriydi. Yurtsever tutum ve bilinciyle tanınıyordu. Gençliğinden beri halkının demokrasi ve barış mücadelesinde yer aldı. Kürtlerin direnişlerine ve devrimlerine destek verdi. Kürdistan Özgürlük Hareketi başladığında Yusif Gulo, bütün gücüyle destek verdi ve evinin kapısını Kürdistan devrimcilerine açtı. Hem maddi hem de manevi destekte bulundu. Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne namertlik yapmadı. Canı gönülden destek verdi. Çocuklarını devrim saflarına katılmaya teşvik etti. Kürdistan devrimi tarihi boyunca birçok çocuğu ve torunu şehadete ulaştı.

Rojava’da 19 Temmuz Devrimi’nin başladığında Şehit Yusif Gulo bütün ailesi, çocukları ve torunlarıyla birlikte devrime destek verdi. Çocukları ve torunları aktif bir şekilde saflarımıza katıldı. Birçoğu şehitler kervanına katıldı. Hala birçok çocuğu, torunu ve kardeşi saflarımızda yer alıyor.

Şehit Gulo halkı ve ülkesinin özgürlüğü için doğru bir savaşçıydı. Kuzey ve Doğu Suriye bileşenleri arasında ortak yaşam ve sevgi inşa etme rolü büyüktü.

Bu korkakça saldırıyı kınıyoruz ve güçlerimizin şehitlerin amaçları için zafer elde edene kadar ve Türk işgaline son verene kadar mücadele edeceğini belirtiyoruz. Bu saldırı karşılıksız kalmayacak” dedi.