YPJ: Hevrin Xelef’e saldırının hesabını soracağız

YPJ Genel Komutanlığı, Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef’in katledildiği saldırının hesabını soracaklarını duyurdu.

YPJ Genel Komutanlığı, “Direnişçi bir ruh ve şehitlerimizin kararlığıyla bütün koşullarda halkı için mücadele yürüten Hevrin yoldaşımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

Komutanlık, “Özgürlük mücadelesinin yoldaşı Hevrîn şahsında bütün özgürlük mücadelesi şehitlerini anıyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye halkına, insanlığa ve Hevrîn yoldaşın ailesine başsağlığı diliyoruz” diye ekledi.

Türk işgal saldırılarının savaşın ömrünü uzatan devletler arası kirli anlaşma ve palanların sonucu olduğuna dikkat çeken Komutanlık, “Bugün akan kanın sorumluları Türk devletinin işgaline izin veren ve işgale karşı sessiz kalanlardır” vurgusunda bulundu.

“Hevrîn yoldaşa yönelik yapılan saldırı bütün kadınlara yöneliktir” diyen YPJ Genel Komutanlığı, “DAİŞ çeteleri nasıl ki Şengal ve diğer bölgelerinde kadınlara yönelik vahşi saldırılar gerçekleştirdiyse, bugün Türk devleti de çeteleriyle DAİŞ’ten daha vahşi saldırılarla kadınlara saldırıyor. YPJ olarak bu saldırıyı bütün kadınlara yönelik insanlık dışı ve savaş ahlakına aykırı bir saldırı olarak görüyoruz ve bunun hesabını soracağımızın sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca şunlar belirtildi: “YPJ olarak daha önce nasıl direndiysek, bugün de Türk devletinin işgaline karşı tarihi görevimizi yapmaya hazırız (...) Kuzey ve Doğu Suriye kadınları olarak onurumuza sahip çıkmak için Arap, Kürt ve Asuri kadınlarla tarihi bir direnişe imza atacağız.YPJ olarak, kararlığımızı dile getiriyoruz ve Hevrîn yoldaşın şehadetine cevap olmak adına mücadeleyi büyüteceğiz ve zafer elde edeceğiz.”