YPJ savaşçısı Azadi, Qamişlo’da son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde 7 Şubat günü şehit düşen YJP savaşçısı Hevidar Azadî (Yardahan Mustafa), Qamişlo’daki Şehit Delil Saruxan Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Delil Saruxan Şehitliği’ndeki tören, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Törende bir konuşma yapan YJP Komutanlarından Dilar Qamişlo, “Hevidar Azadi sadece bir bölgede değil her yerde direnişini sürdürdü. Şengal’de de yine bu ruhla direndi ve koridorun açılmasında pay sahibi oldu. Bizler şehitlerimize onların bıraktığı yerden mücadeleye devam etme sözü veriyoruz” diye konuştu.

Şehit Aileleri Kurumu’ndan da Hüseyin El-Eli ve Fatma Casım birer konuşma yaptı. Azadi’nin ailesine baş sağlığı dilediklerinin sunulduğu konuşmalarda bağlılık sözü yinelendi.

Şehit Hevidar’ın babası Mustafa Henan ise yaptığı konuşmada şunları belitti: “Şehit düşen kızım sadece benim şehidim değildir. Şehit bütün halkımızın, insanlığın ve Önder Apo’nun da şehididir. Onunla gurur duyuyorum. Bizler söz veriyoruz ki onların çizdiği bu yolda ilerleyeceğiz.”

Konuşmaların ardından şehidin kimlik bilgileri okunup şahadet belgesi ailesine teslim edildi. YPJ’li arkadaşlarının omuzlarında sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.