Yûsif, Newroz'da konuştu: İmralı sistemi kırılacak

Qamîşlo Newrozu'nda konuşan PYD Başkanlık Konseyi Üyesi Foza Yûsif, "İmralı sistemi kırılacak, işgali bitireceğiz" dedi.

Qamişlo'nun Himo beldesindeki Newroz alanında gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşunun ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz değerlendirmelerinin dinlenmesiyle devam etti.

PYD Başkanlık Konseyi Üyesi Foza Yûsif, demokratik ulus projesinin inşası için ısrarlı olduklarını tüm dünyaya duyurmak istediklerini dile getirerek, bunun için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken Foza Yûsif, "Önder Apo 50 yıldır bizim için mücadele veriyor. İmralı sistemi tüm halklara karşı bir sistemdir. 2023 Newroz’unu İmralı sisteminin kırıldığı, Önderliğin fiziki özgürlüğünün sağlandığı, işgal edilen alanların özgürleştirildiği Newroz yapacağımızı belirtiyoruz” dedi.

 “Efrin, Serêkaniyê ve Grê Sipi’yi unutmayacağız, özgürleştirilmeleri için direnişimizi sürdüreceğiz” diyen Foza Yûsif, Kuzey ve Doğu Suriye’de inşa edilen özerk sistemin tüm halklar için yeni bir demokrasi kültürü yarattığını, bunun da Suriye krizi için çözüm olduğunu söyledi.

Suriye için en uygun çözümün demokrasi olduğunu, bu yüzden çözümün Moskova ve Ankara'da değil, Suriye'de olduğunu vurgulayan Yûsif, Şam hükümetini diyalog masasına oturmaya ve demokratik bir Suriye anayasasını birlikte yapmaya çağırdı.

Foza Yûsif, tüm Kurdistani partilere de Lozan Antlaşması’nı bozma, haklarını güvence altına alma, zulüm ve şovenizme karşı direnme için orta mücadele etme çağrısında bulundu.

Newroz programı müzik dinletisiyle devam etti.