Zelal Ceger: Erdoğan DAİŞ'in yenilgisini hazmedemedi

TEV-DEM Eşbaşkanı, “Eşzamanlı saldırılar, yenilgiye uğrayan Erdoğan ve DAİŞ’in ortak planıdır. Bu konsept saldırılarla bölgenin huzur ve güvenliği bozularak kaos ortamı oluşturulmak isteniyor. Tüm halklar saldırılara karşı ses çıkarmalıdır" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Zelal Ceger, Türk devletinin Rojava-Şengal-Maxmur’a yönelik düzenlediği eş zamanlı saldırıları, saldırıların amacını ve yapılması gerekenleri ANF’ye değerlendirdi.

Saldırıların “Yenilginin intikam hamlesi” olduğu vurgusunda bulunan Zelal Ceger, “Rojava, Şengal ve Maxmur’a yönelik saldırılar DAİŞ yenilgisinin intikam hamlesi olduğunu gösteriyor. DAİŞ’in kaybetmesi Erdoğan’ın kaybetmesidir. Bu yenilgiyi hazmedemeyen Erdoğan halkımıza yönelik böyle saldırılar düzenliyor. Herkes böylesi bir süreçte yapılan eş zamanlı saldırıların Erdoğan-DAİŞ’in ortak planı olduğunu biliyor” ifadelerini kullandı.

Uluslararası güçlerin saldırılara karşı tutumuna da değinen Zelal Ceger, şunları kaydetti: “Bu saldırılar uluslararası bir komplodur. Saldırılara göz yumuluyor. DAİŞ-Türk devleti aracılığıyla Ortadoğu üzerindeki planlarını gerçekleştirmek istiyorlar. Özerk Yönetim sisteminin sürdürülmesini istemiyorlar. Herkes buna göz yumuyor. Herkes kendi çıkarları doğrultusunda yaklaşıyor.”

SALDIRILARA KARŞI ‘DUYARLI OLUN’ ÇAĞRISI

Zelal, Erdoğan’ın Türkiye’deki iktidarını sürdürmek için  QSD-YPG-YPJ-İç Güvenlik Güçleri’nin Hesêkê’deki direnişi karşısında kaybeden DAİŞ’in yenilgisinden sonra böyle bir saldırıya başvurduğunu belirti. Duyarlılık çağrısında bulunan Zelal Ceger şunları belirtiyor:

“Bunlarla bölgenin huzur ve güvenliği bozularak kaos ortamı oluşturulmak isteniyor. Halkımız ayakta olmalı ve bu saldırılara karşı duyarlı olmalıdır. Halkımız bu oyunlara gelmemelidir. Türk devletinin 2022 yılında halkımıza karşı kirli bir savaş yürüteceği görünüyor. Ne DAİŞ ne çeteler ne de uçaklar aracılığıyla düzenlediği bu saldırılarla halkımızı korkutamayacaklar. Hesêkê’de halkımız çocuk, kadın yaşlı demeden tüm halk bileşenleriyle saldırılara karşı QSD-YPG-YPJ-İç Güvenlik Güçleri’nin yanında durduysa bu saldırılara karşı da duracaktır. Hesêkê direnişi hiçbir gücün irademizi ve mücadele azmimizi kıramayacağını bir kez daha gösterdi.”

TEV-DEM Eşbaşkanı Zelal Ceger, “Tüm Kürdistan’daki halkımızı Türk devleti ve DAİŞ’in kirli ihlallerine karşı birlik içerisinde durmalıdır ve yanıt olmalıdır. Özgürlük ve demokrasiden yana tüm halklar ayakta olmalıdır. Akademisyenler, siyasetçiler vb. toplumun tüm bileşenleri bugün bu alanlarda yaşayan halklara dönük düzenlenen saldırılara ses vermelidir” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırıyor.