Alp: Qers’te kadınlarla başaracağız

Yeşil Sol Parti Qers (Kars) Milletvekili adayı Gülcan Alp, Qers’te kadınlarla omuz omuza çalışma yürüttüklerini belirterek, kadınlarla başaracaklarını söyledi.

Bu seçimle yokluk, yolsuzluk, tecrit, tutsaklık, hakaret, işkencenin son bulacağını vurgulayan Yeşil Sol Parti Qers adaylarından Gülcan Alp, “Bu gücümüz vardır. Halkımız, kadınlarımız gençlerimiz buna hazırdır” dedi. 

275 bin nüfuslu Qers’in 185 bin seçmeni bulunuyor. Üç milletvekili çıkartacak olan Qers’te Kürtlerin yanı sıra Azeriler ve Terekemeler de yaşıyor. Yeşil Sol Parti’nin iddialı olduğu kentte seçim çalışmaları devam ediyor.

OMUZ OMUZA ÇALIŞIYORUZ

Yeşil Sol Parti adaylarından Gülcan Alp, Qers’te kadınlarla omuz omuza çalışma yürüttüklerini belirterek, kadınların kendisini sahiplenmesi bin onur verici olduğunu söyledi. Kadınlarla başaracaklarını vurgulayan Alp, “Bu seçimle yokluk, yolsuzluk, tecrit, tutsaklık, hakaret, işkence son bulacak. Bu gücümüz vardır, halkımız, kadınlarımız, gençlerimiz buna hazırdır” dedi. 

OYLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Meclis’te halkın iradesini en güçlü şekilde ortaya koyabilmek için oylara sahip çıkacaklarını kaydeden Alp, şöyle devam etti: “Halkımız her şeyin farkındadır, tercihini en doğru şekilde yapmıştır, sadece gün saymaktadır. Öte yandan şunu belirtmek gerekir; halklar ezilmiş ve ne yazık ki gerçekten de her şeyden uzak bırakılmıştır. Bu seçim çalışmasında her eve ulaşmaya çalışıyoruz. Demokrasiyi, antidemokratik bir iktidarın gölgesinde anlatmaya çalışıyoruz. Bu zorluklar hiçbir şekilde irademizi kıramaz, gücümüzü tüketemez. Bıkmadan yorulmadan Yeşil Sol Parti’yi, değerlerimizi, anlatmamız ve halkımızı da dinlememiz gerekiyor.” 

KARS MUTSUZ AMA UMUTLU

Qers’in doğası, tarihi ve insanın güzelliğiyle herkesin gelip görmesi gereken bir kent olduğunu dile getiren Alp, şunları dile getirdi: “Kars halkı çok samimidir, bir o kadar da sözünü sakınmaz. Şikayetleri nedir, ne istemez biliyoruz, bu en önemli kazanımdır bizim için. Depremde yaşanan acılar, bu iktidarın her gün yeniden ürettiği yalan yanlış haberler de üzerine eklenince halkımız tabii ki mutsuz ama bizimle buluştuklarında gerçekten umutlular, biz de onlardan güç alıyoruz.”

QERS DEĞİŞİME HAZIR

Qers’teki meslek örgütlerini, STK’ları ve yerel yapıları ziyaret ettiklerini söyleyen Alp, şunları ekledi: “Kentin bütün dinamikleriyle bilgi alışverişinde bulunuyoruz, esnaf ziyaretlerimiz oluyor, hane ziyaretlerimiz oluyor. Sandığa umutsuz olduğu için gitmeyen seçmenimiz pek yok açıkçası, bize güveniyorlar, değişime hazırlar, biz de göreve hazırız. Kararsız seçmenler için birebir görüşmelerimiz devam ediyor. Genç seçmen için sosyal medya ve sokak çalışmalarımız devam ediyor. Bizler buradayız, Yeşil Sol Parti’deyiz, halkımız için buradayız. Biz değiştirebiliriz, biz dönüştürebiliriz. Herkes oyunu kullansın ve oyuna sahip çıksın.”