Baydemir’den Amed ve Urfa halkına çağrı

Kürt Siyasetçi Osman Baydemir, 14 Mayıs'taki seçimler için Amed ve Urfa halkına seslenerek, mutlaka sandıklara gitmeye ve Yeşil Sol'a oy vermeye çağırdı, "İbrahimilerin devrini açacağız" dedi.

Kürt Siyasetçi Osman Baydemir, iki dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı Amed halkı ile 2015 yılında kendisini Parlamento'ya taşıyan Urfa halkına 14 Mayıs seçimleri için çağrıda bulundu.

'AMED ZORBALIĞA BOYUN EĞMEZ'

Sürgünde yaşamak zorunda kalan Baydemir, Amed halkına gönderdiği çağrısında şöyle dedi:

“Saygıdeğer Amedliler, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse bu hasretliğe az bir zaman kaldığına inanıyorum. Bu hasretliğin yakın gelecekte biteceğine inanıyorum. Bir çağrı ile Amed’i selamlamak istiyorum. Şüphesiz ki Amed 8 bin yıldır kesintisiz bir yaşama ev sahipliği yapıyor. Amed onlarca medeniyetin kök salmasına ilham kaynağı olmuş bir şehirdir. Ve bizler açısından, Kürtler açısından, eşitliğe özgürlüğe demokrasiye inananlar açısından Amed bir kaledir. Amed’in ismine tahammül etmeyenlere bir kez daha Amed’in bir kale olduğunu bir kez daha gösterme zamanı gelmedi mi? Sadece ve sadece 4 gün kaldı. Oyumuzu, reyimizi, özgürlükten yana, eşitlikten, kardeşlikten yana kullanacağız. Kayyum ile irademize el koyanlara yanıt vermeli. Sur'u yakıp yıkanlara oyumuzla rengimizle yanıt verme zamanı. Rojava’yı işgal edenlere oyumuzla yanıt vermeliyiz. Ve bir kez daha Amed’in bir kale olduğunu ve asla zorbalığa karşı boyun eğmediğini, diz çökmediğini Yeşil Sol Parti’ye oy vererek ortaya koyacağız.”  

'İBRAHİMİLERİN DEVRİNİ AÇACAĞIZ'

Baydemir, 2015 yılında kendisini parlamentoya taşıyan Urfa halkına ise şöyle seslendi:

"Saygıdeğer Rihalı-Urfalı kardeşlerim. Halil û Rahman şehri, benim açımdan her şeyden önce bir ahde vefa şehridir. 2014 yılında Urfa bütün sosyolojik kaideleri alt üst ederek bize yüreğinin kapısını açtı. Urfa, Haziran 2015'te bir tarih yazdı. Urfa İbrahimilerin şehridir. Ve inanıyorum ki İbrahimiler, Nemrudilerin devrini 14 Mayıs’ta kapatacaktır. Urfa 14 Mayıs 2023’te yeni bir tarih yazacaktır. Kardeşlerim! Şüphesiz ki AKP-MHP Ergenekon kliği bu ülkede büyük tahribatlar yarattı. Bu tahribatların en büyüğünün faturalarının kesildiği şehirlerden bir tanesi de Urfa’dır. Ve hemen yanı başımızda Binxet’te yaşayan kardeşlerimizdir. Bu itibarla Urfa’nın bir kez daha farkını ortaya koyacağına inanıyorum. Anahtar sizin elinizde, mühür sizin elinizde! Nemrudilerin devrini kapatacağız, İbrahimilerin devrini Yeşil Sol ile açacağız.”