Buldan: Bu iş birinci turda bitecek!

Adana’da Yeşil Sol Parti tarafından gerçekleştirilen mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “bu iş birinci turda bitecek, ikinci tura kalmayacak” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’taki seçimler kapsamında Adana'da on binlerin katılımı ile mitingini düzenledi. Seyhan ilçesinde bulunan Uğur Mumcu (İstasyon) Meydanında gerçekleştirilen miting alanına "Buradayız, birlikte değiştireceğiz" ve "Jin Jiyan Azadî" pankartları asıldı. Mitinge katılanlar Yeşil Sol Parti flamalarıyla "Bijî Serok Apo", "Jin Jiyan Azadî", “Direne direne kazanacağız” ve "Hak hukuk adalet" sloganları attı.

Büyük coşkuya sahne olan mitingde konuşan Pervin Buldan, “Az kaldı, değişecek, değiştireceğiz, birinci turda onları göndereceğiz. Söz veriyoruz size. Bu iş birinci turda bitecek, ikinci tura kalmayacak. Birinci turda ise Yeşil Sol güçlü bir temsiliyet ile Meclise gidecek. İkinci tura ise fırsat vermeyeceğiz. Hem birinci Turda Türkiye AKP’yi tabela partisi yapmalı, ondan sonra da faşizmi gönderecek. Bu yıl Adana’dan çok umutluyuz” dedi.

ADANA’DAN 4 VEKİL İSTEDİ

Adana’ya 2 vekilin yetmeyeceğini ve en az 4 milletvekili ile Adana’nın Yeşil Sol Parti tarafından temsil edilmesini beklediklerini kaydeden Buldan, “Gözümüz kulağımız Çukurova’da olacak. Gözümüz kulağımız Adana’da olacak. Mersin’de olacak” dedi.

’14 MAYIS’TA GÜLE GÜLE DİYECEĞİZ’

“Bu ülkeye zulümden başka, bu ülkeye açlık ve yoksulluktan başka bu ülkeye baskıdan başka hiçbir şey getirmeyen ama buna doymayan iktidara bir ders vereceğiz” diyen Buldan şöyle devam etti: “AKP’yi tabela partisi haline getireceğiz. Bütün bu hukuksuzluklara son, KHK ile işlerinden güçlerinden ve çalıştıkları yerlerden haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden atılanlara söz veriyoruz. KHK hukuksuzluğunu sona erdireceğiz. Bu baskılara son vereceğiz. Bu zulme son vereceğiz. Bu hukuksuzluk bitecek. AKP-MHP hukuksuzluğu artık bitecek. 21 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar ama bu ülkeye bir hayırları yok. Hırsızlık var, hukuksuzluk var, kayyım var. Var da var sevgili yoldaşlarım. Talana doymamışlar, adaletsizliğe doymamışlar, kendi çeperlerini AKP’lileri doyurmaya doymamışlar. Halkımızın geçim sıkıntısı var mı yok mu bundan haberleri yok. Onlar için bu ülkede varsa yoksa kendi yandaşları kendi çeteleri. İhaleleri vermek için kapılarında bekleyen kendi çeteleri. Bu ülkenin kaynaklarının bu ülkeyi doyurmaya yetecek düzeyde. Onlar sarayın penceresinden ülkeyi tozpembe görüyorlar. O yüzden saraya da sarayın başındakine de 14 Mayıs’ta güle güle diyeceğiz.

‘BAHARI AKP’NİN GİDİŞİ İLE GÖRECEĞİZ’

Erdoğan’ın “Bu ülkeye baharı getireceğiz” sözlerini hatırlatan Buldan, “Bu ülkeyi 21 yıldır zaten siz yönetiyorsunuz. Bu ülkeyi kara kışa çevirdiniz. Ama bizler 14 Mayıs’ta bu ülkeye baharı getireceğiz. Bu ülke gerçek baharı AKP’nin gidişi ile görecek. Erdoğan kaybedeceğini biliyor. O yüzden daha çok saldırıyor. Meydanlarda televizyon kanallarında, halkın içine girdiklerinde bizlere hakaret eden, hor gören, aşağılayan, AKP zihniyetine 14 Mayıs’ta güle güle demeye hazır mısınız” diye sordu.

‘BU HALK SİZİ UZAYA GÖNDERECEK’

AKP’nin son seçimi olduğunu kaydeden Buldan, Erdoğan’ın patates ve soğan sorunu ile dalga geçmesine dikkat çekerek, ”Bu halkın patates sorunu da var, soğan sorunu da var” diye vurguladı. Halkın yoksulluk ve sefaletle mücadele ettiğini belirten Buldan, Erdoğan’ın “yerli ve milli” söylemi ile “Uzaya gideceğiz” söylemlerini hatırlatarak, “Halkımız 14 Mayıs’ta sizi toplu olarak uzaya gönderecek” dedi. Erdoğan’ın bugün “Kürt kardeşlerim” başlığıyla yayınladığı açıklamayı hatırlatan Buldan, “Kürtlere en çok hakaret eden sensin, Kürtler seni 14 Mayıs’ta uzaya gönderecek uzaya. O zaman göreceksiniz Kürtlerin dilini yok saymak, Kürt halkı ile dalga geçmek, Kürt halkının iradesini yok saymanın ne demek olduğunu” dedi.

‘DEMOKRASİNİN EN GÜZELİNİ GÖSTERECEĞİZ’

HDP’li Belediyelere atanan kayyımlara dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun son açıklamalarını hatırlatan Buldan, “Bugün itiraf ettikleri şey Erdoğan’ın HDP’li belediyelerden rahatsızlığı nedeniyle HDP’li eşbaşkanlarımızı görevden aldıkları. Bu bir itiraf aynı zamanda bu bir darbe. Kürt halkının iradesine karşı bir darbe uygulanmış. Bunu kendileri itiraf ettiler. Kafaları sadece darbelere çalışıyor. 14 Mayıs için de darbe dediler. Kafaları sadece darbelere çalışıyor. Ama biz onlara demokrasinin en güzelini göstereceğiz 14 Mayıs’ta. Demokrasinin en güzelini göstereceğiz” diye vurguladı.

‘ASLA BOYUN EĞMEDİK’

“Sandık başına gittiğiniz zaman mührü Yeşil Sol Parti’nin altına öyle bir vurun ki, Erdoğan yüzde 50+1’i rüyasında bile görmesin” diyen Buldan sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi kazanma zamanı, şimdi başarma zamanı, hepimizin yolu açık olsun. Mutlaka kazanacağız. Mutlaka başaracağız. Yaşar Kemal’in dediği gibi ‘demir olsaydım çürürdüm. Toprak oldum da dayandım.’ Biz de dayandık. AKP’nin bütün baskılarına dayandık. Bütün zulmüne dayandık. Ama asla boyun eğmedik. Şimdi bu ülkenin refahı ve huzuru için bu ülkede yaşanan bütün sorunların bitmesi için bizler AKP’yi göndereceğiz. Sizlerin katkısıyla, sizlerin emeğiyle.”