Demir: 100 vekil hedefi gerçekçidir

Yeşil Sol Parti’nin seçim çalışmalarında yer alan HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, 100 vekil hedefinin gerçekçi olduğunun sahada da görüldüğünü söyledi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir, Yeşil Sol Parti için HDK’nin sokak sokak, mahalle mahalle çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

ANF’ye konuşan Demir, HDK olarak Yeşil Sol Parti çalışmalarına yoğun bir biçimde destek verdiklerini belirterek, “HDK, İstanbul dahil, Türkiye’nin bütün bölgelerinde, örgütlü olduğu yerlerde kendisi, örgütlü olmadığı yerlerde de görevlendirmelerle çeşitli bölgelerde arkadaşlarımız dağılmış durumda. Hem seçim koordinasyonlarında çalışıyorlar hem de aktif şekilde sahadalar” dedi. 

İSTANBUL’DAN DA EN AZ 20 VEKİL

Yeşil Sol Parti’nin seçmen için yeni bir isim ama sonuçta HDP’nin kapatılması tehdidine karşı devrede olduğunu anımsatan Demir, “Bütün hukuksuzluk ve haksızlıklara karşı mücadele eden; bizzat bu saldırıların hedefi olan bir siyasi partinin seçmeninin de 2018’e oranla bugün daha fazla arttığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla, 100 vekil hedefi hayali bir hedef değil, gerçekçi bir hedef aslında. İstanbul’un da özellikle bu süreçte hem Yeşil Sol Parti’nin dokunduğu toplumsal kesimler hem de genel anlamıyla ülkedeki yoksulluğun en fazla derinleştiği metropol kent olması nedeniyle Yeşil Sol Parti’den 20 vekil gönderme olasılığı var” şeklinde konuştu.

İKTİDAR BEKLEDİĞİ ETKİYİ YARATAMADI

Seçime yaklaştıkça artan saldırılara da işaret eden Demir, iktidarın özellikle 7 Haziran-1 Kasım arasında yaptığı gibi bir korku iklimi yaratmaya çalıştığını, ancak bunda başarılı olamadığını vurguladı. Demir şunları paylaştı: “Seçim stantlarına, ilçe binalarına, seçim bürolarına saldırılar oldu. İYİ Parti, CHP’ye dönük saldırılar oldu. Toplumu sandığa gitme konusunda tedirgin etmeye, korkutmaya dönük bir çaba var fakat yeterince etkili olduğunu, bekledikleri etkiyi yarattıklarını düşünmüyorum. Biz zaten bunlara hazırlıklı bir siyasi hareketiz. 7 Haziran 1 Kasım arası çok büyük katliamlara yok açan saldırılar oldu. Bütün bunları yaşamış olan bir topluluk olarak, bu süreçte de böylesine saldırılarla korkuyu yeniden egemen kılmalarına karşı aslında son derece hazırlıklı ve dikkatliyiz.”