Konukçu: Yeni dönemde anahtar Yeşil Sol olacak

Yeşil Sol Parti adaylarından Kezban Konukçu, "Yeni dönemde değişim ve dönüşümün adresi Yeşil Sol olacak. Faşizm karşısında yeni dönemde anahtar biz olacağız" dedi.

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Adayı Kezban Konukçu, "Seçimlere çok az vakit kaldı. Bir ay önce seçim startı verdik. Ramazan ayına denk geldiği için daha yavaştan başlamıştık ancak son on gündür çok hızlı bir sürecin içindeyiz. Şurada çok az bir zaman kaldı" dedi.

KAOS KAYGILARI: ZATEN KAOS İÇİNDEYİZ!

Konukçu, şunları söyledi:

"Öncelikle biz Yeşil Sol Parti'yi tanıtmakla biraz zaman geçirdik. Çünkü Halkların Demokratik Partisi, biliyorsunuz kapatma riskiyle karşı karşıya olduğu için biz bileşen partimiz olan Yeşil Sol Parti ile seçime giriyoruz. Ama halkımız hemen durumu kavradı, anladı ve benimsedi. Ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Aynı zamanda sahada yaptığımız çalışmalarda çok açık, net bir şekilde tek adam rejiminden kurtulma iradesine dönük bir heyecan görüyoruz, umut görüyoruz. Tek adam rejiminin şu anda ortalığı karıştırmaya çalışmasına, belli yerlerde provokasyon girişimlerine karşı da çok soğukkanlı ve dirayetli duran bir halkımız var. Bunu da görüyoruz ve takdir ediyoruz. Çünkü insanlarımız çok iyi biliyor ki tek adam gitmek üzere. Kaybediyor, eriyor. Bu nedenle sürekli değişik noktalarda saldırılar düzenliyor. Ancak bu saldırıları şöyle görmek lazım. Zaten 7 Haziran'dan bu yana iktidarını kaybeden AKP rejimi, iktidarını kalıcılaştırmak için sürekli partimize, demokrasi güçlerine saldırı düzenliyor. Yani bir kaos ortamı olacak kaygısına dönük bunu söylüyorum. Zaten bir kaos ortamı içinde yaşıyoruz şu anda. Tek adam rejiminin bizi içine soktuğu kaos rejiminden kurtulmak için zaten biz mutlaka ve mutlaka sandığa gitmeliyiz ve oyunuzu kullanmalıyız."

'İSTANBUL'DA 20 MİLLETVEKİLİNİ ZORLUYORUZ'

Konukçu, kadınlarda ve gençlerde büyük bir umut olduğunu belirterek, şunları ekledi:

"Emekçi kesimler de bu üstü örtülmeye çalışılan ekonomik krizin farkında, bunun bedelini kendisinin ödediğinin farkında. Yoksulluğun geldiği noktada, pahalılığın ve işsizliğin geldiği noktada artık değişimin ve dönüşümün önünün açılması için bu iktidardan kurtulması gerektiğinin bilincinde. İstanbul'da 12 milletvekilimiz var, biliyorsunuz. Partimizin hedefi Türkiye çapında 100 milletvekili. İstanbul'da 20 milletvekilini zorluyoruz.

Şu anda elimize gelen anketlerde istatistikler, 16-17'yi çok rahat zorladığımızı gösteriyor. Bu son düzlükte kendimizi çok daha iyi anlatarak, umudun anahtarı olduğumuzu anlatarak 20'ye kadar milletvekili çıkarmayı düşünüyoruz. Biz şimdi Yeşil Sol parti olarak sadece bir aritmetik oy oranı olarak geleceğin garantisi, değişimin garantisi değiliz, şimdiye kadar bütün baskılara rağmen boyun eğmeyen, diz çökmeyen bir parti olarak faşizm karşısında yeni dönemde değişimin ve dönüşümün de anahtarı biz olacağız. Emek güçlerinin mutlaka yanında olarak, kadınların, gençlerin yanında olarak hep birlikte değişimi, dönüşümü gerçekleştireceğiz."

'MUTLAKA SANDIĞA GİDELİM, 2 AYRI PUSULADA DA OY KULLANALIM'

Yeşil Sol Parti adaylarından Kezban Konukçu, son olarak şu çağrıyı yaptı:

"Mutlaka ve mutlaka seçimlere gidiyoruz, oyumuzu kullanıyoruz. İki ayrı pusula var. Bunun altını çizmek isterim. Birini milletvekilliği için vereceğiz. Birini de cumhurbaşkanlığı için vereceğiz. İki ayrı pusulada milletvekilliği için Yeşil Sol ağacının altına mührümüzü basacağız sadece. Diğer pusulada, cumhurbaşkanlığı seçiminde de Kılıçdaroğlu'na basacağız mührümüzü. İki ayrı pusulada dikkatlice oyumuzu kullanacağız. Sonrasında da mutlaka sandıklarımıza, oylarımıza sahip çıkacağız. Gönlünüzü ferah tutun. Kesin kazanacağız ve değişimin önünü açacağız."