İklim için küresel eyleme Qamışlo da katıldı

İklim için küresel eylem çağrısına Qamışlolu çevreciler de katıldı. Qamişlo’da üniversite öğrencileri, kentin sokaklarını temizledi.

“FridaysForFuture” iklim hareketinin dünya genelinde gençlere yaptığı çağrıya Qamışlo da ses verdi.

Rojava Üniversitesi’nde okuyan 50’den fazla öğrenci pankartlar ve sloganlar eşliğinde şehrin sokaklarında yürüyerek, kentteki kirlilikten küresel iklim değişikline bir çok ekolojik meseleye dikkat çekti.

Öğrenciler bu eylemle, Küresel Eylem çağrısı yapan iklim hareketi Fridays For Future eylemlerine dahil olduklarını duyurdu.

Öğrenciler ve belediye çalışanı aktivistlerin yanısıra eyleme Make Rojava Green Again kampanyasından enternasyonalistler de katıldı.

Öğrenciler üzerinde “Doğayı savunmak için kendimizi örgütlemeliyiz- İklim Değişikliği değil Sistem Değişikliği” yazan pankartla eyleme katıldı.

Rojava Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisi Mahir Pir, doğa ve şehrin temizliğine yönelik bakış açımızın toplumun zihniyetini yansıttığını vurguladı.

Pir, hayattaki en temel şeylerden birisinin yaşamda, şehirlerde temizlik ve doğanın korunması ve savunulması olduğunu kaydetti.

Öğrenciler bu eylemi gençlik olarak üstlenmenin önemli olduğunu çünkü toplumun dinamik gücünün gençlik olduğunu ifade etti.

Eyleme katılan öğrenciler, hazırladıkları ortak bir fotoğraf ve video ile dünya genelinde doğayı ve yaşamı savunmakta kararlı bütün aktivistlere selamlarını göndererek, ikinci küresel iklim grevinde başarı dileklerini iletti.

Çevreci hareketler, bu Cuma günü “iklim için küresel grev” çağrısında bulunmuştu.  Başta Avrupa’da olmak üzere dünya genelinde 90’ı aşkın ülkede 1700 kentte eylem planlandı. 

Fransa’da 15 Mart günü yapılan bir önceki küresel iklim çağrısı çerçevesindeki eylemlere, 200 bini aşkın genç katılmıştı. Dünya genelinde ise 1 milyondan fazla kişi eylemlerde yer almıştı.