İsviçre ırkçılığa ve iklim değişikliğine karşı sokaklara çıkacak

Kürdistanlı ve Türkiyeli 12 kurum ile parti 5 Eylül'de Luzern kantonunda bir araya gelerek Avrupa'da yükselen ırkçılık dalgasına ve ekolojik sistemin tahribatına karşı bir eylem düzenleyecek.

Irkçılığa ve İklim değişikliğine karşı İsviçre sokaklara çıkacak. Aralarında İsviçre'de bulunan Kürdistanlı ve Türkiyeli 12 kurum ile partinin bir araya gelerek aldıkları ortak karar neticesinde Luzern kantonunda Avrupa'da yükselen ırkçılık dalgasına ve ekolojik sistemin tahribatına karşı 5 Eylül'de büyük bir gösteri düzenlenecek. Komisyon adına yapılan yazılı açıklamada 5 Eylül günü düzenlenecek miting hakkında ayrıntılar aktarıldı.

Resolut organizasyonundan açıklama yapan Adrian Muheim, Küresel ısınmanın durdurulamaz bir zincirleme reaksiyonunu tetikleyerek yakında bir devrilme noktasına ulaşılacağını belirtti.

"5 Eylül'de sokağa çıkacağım çünkü toplumumuzun yeni bir başlangıca ihtiyacı var” diyen Muheim şöyle devam etti: “Daha önce olduğu gibi, aşırı adaletsizlik, iklim felaketi ve Avrupa sınırlarında ölmekte olan insanlar varken, artık devam edemez!" Muheim ayrıca gerçekleştirecekleri miting ile aynı zamanda toplumsal dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu göstermek istediklerini belirtti.

12 KURULUŞTAN DESTEK

Mevcut sistemde çok sık krizlerle yüzleşmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Lucerne'den Milena Hess ise açıklamada, "Şimdi bu krizlere karşı adım atma zamanı. Ekolojik sistemi korumak ve ırkçılığa karşı birleşmek için krizlere karşı dayanıklı hale gelmek için 5 Eylül de adım atalım" dedi. 5 Eylül Cumartesi günü yapılacak gösteri 15.00'da Lucerne'deki Bahnhofplatz'da başlayacak ve ardından yeni ve eski şehirde yürüyüş gerçekleştirilecek.

Gösteriyi destekleyen 12 kuruluşun isimleri şöyle: Lucerne Sendika Federasyonu, Juso, SP, Genç Yeşiller, Yeşiller, RESolut, Kürt Kültür Derneği, Lucerne in Transition, Psychologists for Future, Solinetz, Kadın grevi ve İklim grevi.