Üç yaşında, Albert Einstein’ınkine yakın IQ’usu var

Birleşik Krallık’ta üç yaşındaki bir kız çocuğunun IQ seviyesinin ünlü fizikçi Albert Einstein’ınkine yakın olduğu belirlendi.

Britanyalı bir çift, 3 yaşındaki kız çocuğunun kaldığı kreşten bir mektup aldı. Kreş müdürü, “15 yıllık çocuk bakımında onun gibi bir çocuğu hiç görmedim” dedi.

Bunun üzerine Britanyalı çift, kız çocuğunu IQ testinden geçirmeye karar verdi. Birmingham Mail gazetesine göre Dayaal Kaur isimli kız çocuğu 142’lik skor elde etti. Albert Einstein’ın IQ seviyesi 160’a kadar çıkıyordu.

Babasına göre kız çocuğu 13 aylıkken 15’e kadar sayıyor, 14’üncü ayda alfabeyi biliyor, 2 yaşında güneş sistemindeki gezegenleri sayıyordu.

Ayrıca büyük bir mizah anlayışına sahip olduğu, yetişkin filmleri izleyebildiği ve sohbet edebildiği söyleniyor.

Ancak babası, kız çocuğunun her şeyden önce hayallerini gerçekleştirmesini umut ediyor: “Dayaal gelecekteki bir dünya lideri olabilir veya bir Nobel Barış Ödülü kazanabilir, hatta bir kafede kahve servisi yapabilir veya uzayda ahır sahibi olma hayal edebilir!”

Baba, “Sözkonusu olan ne istediğini bilmekle ilgilidir ve yüzünde bir gülümseme olduğu sürece en önemli şey budur, IQ'su değil”  diye ekledi.