AKP Muradiye Şelalesi'ni de satıyor!

Van’da satmadık yer bırakmayan, halka ait tüm kurumları kapatan gaspçı Van Büyükşehir Belediyesi,  doğa harikası Muradiye Şelalesi'ni de bu hafta satışa çıkarıyor.

Muradiye sınırları içinde yer alan ve Bend-i Mahi üzerinde görkemiyle yıllardır Van’ın doğal güzelliklerinin başında gelen Muradiye Şelalesi, Van merkeze 80 kilometre uzaklıkta. Tendürek Dağı'ndan beslenen 50 metre yüksekliğindeki şelale uzun süredir AKP hükûmetinin tehdidi altında. İlk olarak 2014 yılında çevresine yapılan HES ile büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalan Muradiye Şelalesi, şimdi belediyeleri gasp eden zihniyet tarafından rant alanına dönüştürülüyor.

Bugüne kadar Van’da satmadık gayrımenkul bırakmayan, halka ait tüm kurumları kapatan gaspçı Büyükşehir Belediyesi yönetimi, şimdi de Muradiye Şelalesi'ni satmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Şelalenin modern bir görünüme kavuşması adı altında hazırlanan proje Van Valiliği ve kayyumlar tarafından kabul gördü.

Doğa harikası Muradiye Şelalesi Çarşamba günü yapılacak ihale ile peşkeş çekilecek.

Muradiye, Bend-i mahi Çayı'nın kuvvetli akış gücünden dolayı görkemli bir manzara sunan şelale, sadece görüntüsü ile değil, çevresini güzelleştiren tabiatıyla da biliniyor. Her mevsim ayrı bir manzaraya bürünüyor; bahar aylarında rengârenk çiçekler, kış aylarında ise donan şelale suları buzdan kristallere dönüştürerek muazzam bir doğal görüntüye yol açıyor. Şelalenin yapılacak ihaleden sonra nasıl bir hale geleceği endişe konusu. 

'DOĞALLIĞI BİTECEK'

Mezopotamya Ekoloji Derneği Eş Başkanı Seher Kadiroğlu Ateş’e göre, şelalenin su hakkı 49 yıllığına bir firmaya satılacak. Suyun bir bireye satılmasının zaten ekolojik olmadığını kaydeden Ateş, “İnsanlar oraya gittiğinde yüklü ücretlerle karşılaşacaklar, kamu malı ücretle birilerine peşkeş çekecek. Yüksek rant alanına açılıyor. Bank yaparsın insanlar gelir ama bu öyle bir çalışma değil. Oraya beton dökülecek. Beton zaten doğallığın düşmanıdır. Şelale bu çalışmayla doğal görüntüsünden uzaklaşacak" diye konuştu.