Dersim'de yangını söndürmek isteyenler engelleniyor

Dersim'de Türk devleti çıkardığı orman yangınlarının söndürülmesi engellenmeye devam ediyor. HDP heyeti de kente geldi.

Dersim’in birçok bölgesinde Türk ordusunun bombalaması sonucu çıkan yangınlar, merkeze bağlı Bali Deresi, Bali Mezrası, Müşkirek, Bakır Dağları ve Çırtık Deresi’nde büyüyerek sürüyor.

Devlet, derin vadiler ve engebeli coğrafyadaki yangınlar için karadan harekete geçmediği gibi havadan da bugüne kadar müdahale etmedi.

Dersim Orman İşletme Müdürlüğü, yangına müdahale etmiyor ve gönüllülere de söndürmeye katkısı olması için istedikleri tırmıkları vermediği öğrenildi.

Birçok noktada devam eden yangını söndürmek için bölgeye giden gönüllü gruplara, çevredeki köylerden halk da destek veriyor. Bu sabah da 15 kişiden oluşan bir grup, yangına müdahale etmek için bölgeye hareket etti.  

HDP HEYETİ YANGIN YERİNDE

HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz’in de aralarında bulunduğu bir heyet, yangını yerinde incelemek için bugün Dersim’e geldi. Heyet, Dersim merkezdeki görüşmelerin ardından yangın bölgesine geçecek. 

Ayrıca Hozat ilçesi kırsalında 15 gün süren orman yangınlarının büyük bölümünün kontrol altına alındığı ancak tam olarak söndürülemediği öğrenildi.