Endonezya’daki felakette 60 kişi yaşamını yitirdi

Endonezya’da meydana gelen sel felaketi ardından ölü sayısının 60’a çıktığı belirtiliyor. Helikopterler, sel felaketinden kurutulanlara dün gün boyunca gıda vb. ulaştırdı.

Endonezya’nın Cakarta bölgesinde meydana gelen sel felaketi ardından on binlerce kişi evine dönemedi. 2013’ten bu yana ilk kez bu derece zarar gören bölgede yaklaşık 30 milyon kişi yaşıyor.

Şiddetli yağışların beklendiği bölgede 170 bin kişi geçici barınaklara yerleştirildi.

Yeni yıldan bir gün önce başlayan aşırı yağışlar sel felaketinin yanı sıra toprak kaymalarına sebep oldu.

Celebes kentinin kuzeyindeki bir köyde yaşayan iki kişi de sel ardından meydana gelen toprak kaymasından dolayı yaşamını yitirdi.

Sel ve toprak kayması sonucunda 60 kişi yaşamını yitirirken, 2 kişinin kayıp olduğu da belirtiliyor.

Barınaklara yerleştirilenler için ise durum hiç de iyi değil. Çok kötü koşullarda yaşamak zorunda kalanlarda temiz su ve gıda ihtiyacı da acil bir şekilde duyuluyor.

İnsanlar banyo yapmak ve bulaşıkları yıkamak için sel suyunu kullanıyor.

Cakarta’nın banliyösündeki bir barınakta kalan Trima Kanti, “Bu barınakta içme suyuna ihtiyacımız var” dedi.

Bazı köylere ise yolar kapandığı için ise ulaşılamıyor. Bu köylere polis ve askerler helikopter aracılığı ile gıda vb. ihtiyaçlarını atmak zorunda kalıyor.

Banten bölgesi şefi Tomsi Tohir AFP’ye yaptığı açıklamada, “Bu bölgelere gıda vb. ulaştırmak çok zor çünkü, 12 dolayında yerleşim birimine toprak kaymasından dolayı ulaşamıyoruz” açıklamasında bulundu.

Sağlık bakanlığı ise, ihtiyacı olanlara ilaç, dezenfektan kitleri ulaştırmak için 11 bin asker ve ilk yardım ekibinin görevlendirildiğini açıkladı.